Reportaža

Na prodaju vodopadi, čitava sela…

Na oglasnim portalima na internetu može se naći sve, a posebnu  pažnju u poslednjih par meseci skrenuli su oglasi u kojima se, između ostalog, prodaje i vodopad Tupavica na Staroj planini, a pre par dana na jednom bugarskom sajtu na prodaju je oglašeno celo planinsko selo uz granicu sa Srbijom Černo Polje.

Vodopad Tupavica na Staroj planini
Tupavica

Pravu erupciju reakcija, nedavno je izazvala vest na Pirotskim vestima da je na portalu kupujemprodajem.com objavljeno na prodaju imanje od tri hekatara u ataru sela Dojkinci zajedno sa vodopadom Tupavica, jednim od najlepših srpskihvodopada. Oglas je u međuvremenu sklonjen sa pomenutog portala pa smo ostali uskraćeni za informaciju da li je vodopad  prodat ili ne.

tupavicaNaši istočni susedi Bugari, otišli su još dalje i na prodaju oglasili celo selo Černo Polje, koje se nalazi na granici sa Srbijom. Selo Černo polje, u opštini Vidin, oglašeno je na prodaju na jednom od popularnih bugarskih oglasnih sajtova “bazar.bg”, javio je bugarski novinski sajt Trud. Ova ponuda, kako se navodi, izazvala je ogromno interesovanje i nezapamćen broj pregleda. Reč je o selu koje se nalazi na severozapadu Bugarske, uz granicu sa Srbijom. “U opisu oglasa, autor oglasa koji se predstavio kao Ivan Smardanov, naveo da je da je selo veoma lepo i veliko, ima tri mahale i puno neobrađene zemlje”, navodi se u oglasu i dodaje da se na oglas javljaju samo ozbiljni kupci a da će cena biti rezultat dogovora.

tekst i fotografija Aleksandar Ćirić

screenshot www.kupujemprodajem.com

 

Slične vesti

Jedan komentar

  1. E moji Pirocanci.Ako nastavite da prodajete one lepote sto imate,gradite vikendice na najlepsm mestima pored Jerme,secete najlepse sume Srbije (Siroke luke i okolina) za neku godinu vise necete imati sta ni da ponudite ni da pokazete.Umesto da kontrolisete svaku posecenu granu koja izadje od Sukova ka Pirotu prepuni kamioni posecenih stabala bez problema spartaju kroz kanjon Jerme.Ista je slika i od Slavinje pa sve do silaska u sam Pirot.Eto,sada su i vodopadi na prodaju,sutra ce mozda i Dag-banjica da ode jer neko bi sigurno dobro platio da bude bas njegova,ogradi i zabrani pristup.Pirot nisu samo peglane kobasice,vec i muzej Ponisavlja a autenticna sredina narusena je izgradnjom kuce bas ispred njega.I nista ne bi bilo strasno da sve ovo i mnogo toga jos bas nekome ne zasmeta.Izgleda se sve svelo na kupi-prodaj.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker