Gradska hronika

Na pomolu saradnja pirotske privrede sa Moskvom

Danas su u prostorijama Ugovorne okružne privredne komore Pirot, povodom godišnjice rada UOPK Pirot i slave UOPK Pirot – Svetog Tome, potpisan Memorandum o saradnji sa Domom Moskve u Sofiji. U ime ruske strane memorandum je potpisao Boris Gromov. On je kazao da ovaj memorandum u praksi znači mogućnost privredne saradnje Grada Pirota i Moskve. Nakon potpisivanja Memoranduma, obeležena je slava UOPK Pirot  – Sveti Toma nakon čega je priređena i Svečana akademija povodom godišnjice postojanja UOPK Pirot, ali i 175 godina esnafskog udruživanja u našem gradu.

-Za svega godinu dana UOPK Pirot je postigla velike rezultate. Ovaj Memorandum je sigurno jedan od rezultata koji će imati dobre rezultate u budućnosti. Sa gospodinom Gromovim smo pre više godina razgovarali o saradnji u oblasti kulture, a drago mi je da sada razgovaramo i o privrednoj saradnji-kazao je gradonačelnik Vasić.

Boris Gromov kazao je da mu je veoma drago zbog potpisanog Memoranduma koji može da unapredi privrednu saradnju Pirota i Moskve.

-Ja predstavljam Odeljenje za međunarodnu ekonomsku saradnju u Sofiji. Ovaj dokument predstavlja dobru osnovu za saradnju i konkretne i realne stvari. To neće biti lako jer ekonomska situacija na svetu pa i na Balkanu nije jednostavna. Ali upravo zbog toga, mi moramo na ovakve načine da uspostavljamo saradnju i poboljšavamo ekonomsku saradnju-kazao je Gromov.

Predsednik UOPK Pirot dr Dragan Kostić kazao je da potpisivanje ovog Memoranduma predstavlja odličan način za povezivanje privrednika Pirota i Moskve.

-Naši ciljevi su uspostavimo privrednu saradnju, ali i da dovedemo nekog investitora u Pirot-kazao je predsednik Kostić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker