Gradska hronika

Na more u Grčku – od 15. juna, granica sa Bugarskom otvara se od 1. juna

Nakon razgovora lidera Grčke, Bugarske i Srbije, doneta je odluka da se granice između ove tri zemlje otvore od 1. juna, s tim što će kada je o Grčkoj reč, od 1. juna granice biti otvorene za poslovna putovanja, sezonske radnike i posete članovima porodica koji žive u drugim zemljama, dok će klasična turistička putovanja u Grčku biti moguća već od 15. juna. Kada je o Bugarskoj reč, granice će biti otvorene već od 1. juna. Razgovor su vodili predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Bugarske Bojko Borisov, premijer Grčke Kirijakos Micotakis i njihov rumunski kolega Ludovik Orban.

Jedino što će biti obaveza putnika, jeste potpisivanje bilateralne deklaracije da nemaju simptome COVID19 virusa, da u svojoj zemlji nisu bili u karantinu, te da pristaju da putuju na svoju odgovornost. Putnici će morati u pomenutom dokumentu da ostave i svoje kontakt podatke, izjavio je bugarski premijer Bojko Borisov.

santorini grčka

Najavljeno je i da će se lideri pomenutih zemalja sastati 1. juna u Bugarskoj u Varni. Na tom sastanku, kako javlja bugarska državna novinska agencija BTA, Borisov će sa predsednikom Vučićem razgovarati i o realizaciji brojnih zajedničkih infrastrukturnih projekata Srbije i Bugarske.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker