Gradska hronika

Na listi čekanja za upis u celodnevni boravak najviše dece jaslenog uzrasta

Na lisi čekanja, za upis dece u celodnevni boravak PU “Čika Jova Zmaj“,  je oko 160 dece od kojih je najviše jaslenog uzrasta. Sada su podneta  624 zahteva od čega 389 za celodnevni boravak, 114 za skraćeni i još  111 za poludnevni četvoročasovni program u godini pred polazak u školu. Direktorka PU „Čika Jova Zmaj“, Olivera Vukovojac, napominje da je upis za skraćeni i poludnevni boravak u toku, mesta ima i  da će verovatno biti primljena sva prijavljena deca.

Predškolsku ustanovu „Čika Jova Zmaj“ pohađa oko 1040 dece koja su raspoređena u 54 vaspitne grupe. Direktorka, Olivera Vukovojac,  je podsetila da su ove godine otvorene još dve vaspitne grupe u prostorijama Akademije TVSS, čime su sa liste čekanja rešeni svi zahtevi za decu mlađeg uzrasta a gde su roditelji zaposleni. „To je uzrast od dve i po do tri i po godine. Formirane su te dve grupe i svi zahtevi su rešeni čak i molbe roditelja koji nisu imali elektronsku prijavu a imali su molbu ili se u međuvremenu neko od njih zaposlio. Tako je praktično 2019. i 2020. godište  popunjeno februara meseca ove godine.  Nemamo problem sa listom čekanja za ovaj uzrast koji  sada pripada srednjoj grupi a nema ni velikog broja na listi čekanja što se mlađeg uzrasta tiče“ – rekla je direktorka  PU „Čika Jova Zmaj“, Olivera Vukovojac.

Na listi čekanja je  najveći broj dece  jaslenog uzrasta.  Vukovojac kaže, da će se, kao što je najavljeno iz Gradske uprave, razmatrati mogućnosti proširenja kapaciteta za ovaj uzrast.

„Što se tiče obuhvata uopšte institucionalnim vaspitanjem i obrazovanjem u Pirotu  u poređenju sa drugim gradovima i opštinama vidi se da je visok obuhvat dece od dve i po do pet i po godina, stoprocentni obuhvat dece u godini pred polazak u školu  i nešto viši procenat obuhvaćene dece jaslenog uzrasta od republičkog proseka. Treba raditi na tome da potrebe roditelja budu zadovoljene i da roditelji dece jaslenog uzrasta  budu sagledani i na tome će biti akcenat u narednom periodu“ – istakla je direktorka Predškolske ustanove i podsetila da je upravo na  tom  uzrastu  i najveći procenat čuvanja mesta i ispisivanja dece.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker