Lokalna samouprava

Na Koridoru 10 ostalo da se uradi još svega stotinu metara puta, gradiće se još tri nova auto-puta

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof.  dr Zorana Mihajlović, rekla je danas za RTS da je na celom istočnom kraku Koridora 10 ostalo da se završi još jedan odsto radova, odnosno oko 100 metara trase na deonici Bancarevo-Crvena Reka.


“I u Grdelici smo imali sličnu situaciju, da je svega nekoliko tačaka ostalo da se radi, a tako je i sada, na istočnom kraku, na kojem pratimo radove iz kampa “Koridora Srbije” u Beloj Palanci, gde takođe imamo nekoliko zahtevnih kosina i klizišta. Verujem da ćemo na jesen pustiti u saobraćaj ceo istočni krak Koridora 10, kao moderan i, što je najvažnije, bezbedan auto-put”, rekla je Mihajlovićeva za RTS.
Mihajlovićeva je rekla da je tokom izgradnje ovog auto-puta bilo mnogo prblema sa planiranjem radova i projektovanjem, da se sada ti problemi rešavaju, i da se na nekim pozicijama uvode i novi izvođači koji će efikasnije završiti radove.

„Istočnim krakom Koridora 10 Srbija ne samo da se bolje povezuje sa Bugarskom, već je u pitanju i ozbiljna tranzitna ruta ka Turskoj i ka Bliskom Istoku, a koji vodi preko Srbije. Ovaj auto-put je važan i za brži razvoj ovog dela Srbije, što vidimo i po firmama koje posluju u Slobodnoj zoni Pirot, kao i po tome kako sam grad danas izgleda, po punim hotelima i restoranima. Na nama je da nastavimo da ulažemo u infrastrukturu, a samo u ovoj godini počinjemo izgradnju tri nova auto-puta”, rekla je Mihajlovićeva.
Ona je istakla da u poslednjem kvartalu ove godine počinju i radovi na modernizaciji, rekonstrukciji i elektrifikaciji pruge Niš-Dimitrovgrad. “Ovaj projekat, vredan oko 268 miliona evra uključuje i radove i izgradnju obilazne pruge oko Niša, koju su Nišlije čekale i tražile da se izgradi decenijama”, dodala je ona.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de