Kultura

Na Konkurs za kratku priču pristiglo više od 200 radova iz velikog broja zemalja

Žiri ovogodišnjeg Konkursa za kratku priču Doma kulture nije imao nimalo lak zadatak jer je na konkurs pristiglo više od 200 radova iz velikog broja zemalja. Odlukom stručnog žirija koga su činili poznati književnici Vule Žurić, Dejan Stojiljković i Goran Gocić prva nagrada u iznosu od 20.000 dinara za priču „TE DEUM LAUDAMUS pod šifrom „KNjIGA POD JASTUKOM“, autora Ivana Stamenkovića iz Niša. 

Druga nagrada u iznosu od 15.000 dinara pripala je autoru Daliboru Filipoviću iz Pirota za priču “MRAK“ pod šifrom „GILDEJNOVO PERO“. 

Treća nagrada u iznosu od 10.000 dinara pripada autoru Vladimiru Ilievskom iz Skoplja za priču „KAD SU GORELE VARDAROVE ZASTAVE“ pod šifrom „PREDEJANE“.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić čestitao je nagrađenim izdavačima, autorima najboljih radova na Konkursu za kratku priču, žiriju, ali i organizatoru Sajma.

-Nadam se da ćemo nastaviti da organizujemo uspešno Sajam, kao i do sada-kazao je gradonačelnik Vasić.

Književnik Vule Žurić, član žirija, kazao je da je pred žirijem bio zahtevan posao i vrlo ozbiljan zadatak jer je ove godine pristiglo preko 200 radova.

-Sa zadovoljstvom smo pročitali sve te radove i imali priliku da odaberemo najbolje priče. Drago mi je što su dva dobitnika i prisutna danas, a ostale priče će biti u Zborniku koji je odštampan na jedan neverovatno brz i efikasan način-kazao je Žurić.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker