Lokalna samouprava

MUP Srbije: Konkurs za polaznike kursa za osnovnu policijsku obuku. Za potrebe Policijske uprave Pirot konkurs za 44 policajca

Traže se policajci, saobraćajci, granični policajci i policajci u zajednici

MUP Srbije raspisao je konkurs za upis zainteresovanih polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku u policijskim upravama širom Srbije, dok se za potrebe Policijske uprave Pirot traže kandidati za polaznike osnovne policijske obuke i to za ukupno 44 policajca, od čega 5 policajca, 15 budućih saobraćajaca, 18 graničnih policajaca i šest polaznika za radno mesto policajca u zajednici.

Kako se navodi na sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku, konkurs je raspisan za ukupno 1.400 polaznika na nivou cele zemlje. Rok za prijavu je 15 dana. Kandidat mora imati završenu srednju školu u četvorogodišnjem trajanju, ili završene osnovne strukovne, odnosno, osnovne akademske studije Kriminalističko-policijskog univerziteta (KPU). Ne može imati manje od 18, a više od 24 godine starosti do dana zaključenja konkursa, odnosno, da nema više od 27 godina starosti ako je reč o kandidatima koji su svršeni studenti KPU – kažu u MUP-u.

Pravo učešća, dodaju, imaju osobe za koje ne postoje bezbednosne smetnje u skladu sa Zakonom o policiji i koje ispunjavaju kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti za zasnivanje radnog odnosa u MUP-u na radnom mestu u statusu ovlašćenih službenih lica.

Prijava na konkurs sa dokumentacijom, podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata, a krajnji rok je 8. april.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker