Obrazovanje

Mlekarska škola praktičnu nastavu prilagodila kućnim uslovima

Prema odluci Ministarstva prosvete, u cilju sprečavanja širenja infekcije covid – 19, nastava u srednjim školama odvija se onlajn. Mlekarska škola u Pirotu je poznata po svojoj specifičnoj organizaciji praktične nastave, s obzirom da se naročita pažnja poklanja ovom segmentu rada sa učenicima. U normalnim okolnostima obrazovanja učenici su u školskim radionicama obogaćivali teorijska znanja kroz direktno učešće u proizvodnom procesu. Kroz ruke budućih mlekara, pekara i mesara prolazile su velike količine prehrambenih proizvoda. Direktor Mlekarske škole, Nenad Đorđević, kaže da su praktičnu i blok nastavu realizovali kod desetina socijalnih partnera iz Pirota i Srbije.

“Sir, kačkavalj, jogurt, kifle, perece, peglana kobasica samo su neki od proizvoda sredjoškolaca, učenika Mlekarske škole. Posete sajmovima, prehrambenim preduzećima, stručne ekskurzije bile su privilegija našim učenicima gde su se upoznavali sa savremenim prehrambenim pogonima”.

Usled pandemije korona virusa promenio se pristup realizaciji praktične nastave kaže, direktor, Đorđević.

“Učenici su prešli na onlajn nastavu. U ovim okolnostima praktična nastava se otežano realizuje. Prilagođena je kućnim uslovima, gde učenici dobijaju radne zadatke uz detaljno pojašnjenje postupka proizvodnje. Učenici kod kuće izvršavaju zadatke, a slike izrađenih proizvoda šalju preko Viber grupa i sa nastavnikom komentarišu na Google učionici”- kaže Đorđević.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker