Obrazovanje

Mlekarska škola obeležava 77 godina postojanja i rada

Mlekarska škola sa domom učenika „Dr Obren Pejić“ iz Pirota 1. novembra obeležava 77 godina postojanja i rada. U sklopu obeležavanja Dana škole cela nedelja biće protkana interesantnim aktivnostima, kako u samoj školi, tako i u gradu, Domu kulture…
Tako, već danas, se održava školsko takmičenje u izradi slavske pogače. Najbolji učenici će predstavljati školu narednog ponedeljka na Danima hleba i sira.


Za utorak 25.10.2022. u mlekarskoj raionici škole planiran je ugledni čas izrade grčke Fete na tradicionalni način. Učenici, učesnici projekta „Čuvari tradicije“ koji su imali priliku da tokom dve nedelje boravka i rada u Solunu, upoznaju tajne izrade ovog nadaleko čuvenog sira, demonstriraće stečena znanja.
U sredu, u centru grada, od 10-13 časova, učenici Mlekarske škole sprovešće edukativno-humanitarnu akciju „Piramida zdrave ishrane“. Ova aktivnost će se realizovati na predlog Učeničkog parlamenta Mlekarske škole, a u saradnji sa preduzećem “Marmil“ iz Pirota. Sva sredstva biće uplaćena u humanitarne svrhe.
U četvrtak, će od 10-16 časova u holu doma Mlekarske škole, biti prikazana izložba fotografija na temu „Hrana-dar prirode“. Autori su učenici, stanari domova, širom Srbije. Takođe, učenici Mlekarske škole demonstriraće gostima iz osnovnih škola i vršnjacima izradu pekarskih proizvoda, kao i hemijske oglede i mikroskopiranje mikroskopskih preparata.
Petak je rezervisan za sportska nadmetanja u školi i domu.
Kao uvertira u Dan škole, u ponedeljak 31.10.2022. u prostorijama Doma kulture, od 10-16 časova, održaće se 14. po redu manifestacija „Dani hleba i sira“. Učenici iz desetak prehrambenih škola i Srbije će demonstrirati svoje veštine u pripremanju slavske pogače. Takođe, biće upriličena izložba umetnički oblikovanog testa. Kao specijalni gosti učenici iz Profesionalne gimanzije za turizam “Penčo Simov“ iz Gabrova, iz Bugarske prikazaće svoje tradicionalne proizvode. Izložba umetnički oblikovanog testa, najboljih učeničkih i literarnih radova, stručna predavanja, izrada pirotskog kačkavalja, diseminacija projekata Erazmus+ i još mnogo toga učiniće ovaj dan nezaboravnim.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker