Obrazovanje

Mlekarska škola na Regionalnoj smotri poljoprivrednih škola

U Rekovcu je održana prva Regionalna smotra poljoprivrednih škola, čiji je domaćin bila Poljoprivredno- veterinarska škola iz ovog mesta. Na jednom mestu su se okupile srodne škole iz Srbije, Severne Makedonije, Hrvatske i Republike Srpske. Mlekarska škola iz Pirota je imala priliku i zadovoljstvo  da se nađe na mestu odabranih škola iz Srbije i bude deo ovog značajnog događaja. Nastavnik stručnih predmeta Žarko Stojanović, pedagog Nemanja Anđelković i učenici Luka Panić i Lana Dimitrijević su predstavili Mlekarsku školu u punom sjaju.

Cilj okupljanja je bio da učenici i profesori poljoprivrednih škola pokažu u čemu su najuspešniji na svojim ekonomijama i u obrazovanju, kao i identifikacija zajedničkih problema i mogućnosti rešavanja i prevazilaženja istih. Događaj je protekao u prijatnoj atmosferi, međusobnom druženju i razmeni iskustava.
Plan je da ova smotra postane tradicionalna, a zastavu regionalne smotre za narednu godinu preuzela je škola SUGS „Braќa Miladinovci“ iz Skoplja iz Severne Makedonije.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker