Bela PalankaKultura

Mladi talentovani violinista Adrian Mašić “spojio” Majkl Džeksona i tradicionalne romske melodije

Devetogodišnji Adrian Mašić, koji je po majci Piroćanac, a po ocu iz Bele Palanke ali od rođenja živi u Beču, izuzetno je talentovani mladi violonista. Učestvovao je i u super finalu takmičenja “Ja imam talenat” gde je nakon njegovih bravura na violini žiri ostao bez teksta. Adrian je ovih dana objavio i svoj prvi spot za kompoziciju “The legend of Tornado” u kojoj je spojio naizgled nespojivo – melodiju iz legendarne filmske serije “Battle of Thrones” i tradicionalne romske melodije. Adrian ima već šest kompozicija, a posebno su mu drage melodije koje predstavljaju spoj modernih melodija  i tradicionalne romske muzike. Između ostalih, Adrian je napravio i kompoziciju spojivši na sebi svojstven način muziku Majkla Džeksona i tradicionalnu muziku. U spotu koji je izašao prekjuče pojavljuje se i pirotski Majkl Džekson – Svetomir Simić, jedan od najboljih imitatora Majkla Džeksona na ovim prostorima. 

Adrian violinu svira svega dve i po godine i za kratko vreme postigao je strahovit napredak u svakom pogledu. Kako kaže, u porodici ima veliku podršku, a najveću od svog tate, od koga je i nasledio nadimak koji mu je i umetničko ime.

-Za sada najznačajniji nastup sam imao u emisiji “Ja imam talenat” gde sam stigao do superfinala, a sviram i na raznim festivalima u Beču-kazao je Adrian za Pirotske vesti.

 

 

 

Pogledajte i nastup Adriana na RTV Pink u emisiji Ja imam talenat.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker