Gradska hronika

Mladi školarci apelovali na vršnjake da budu oprezni na internetu i društvenim mrežama

Grupa školaraca iz OŠ “Sveti Sava” napravila je trominutni film kako bi svoje vršnjake na slikovit način upoznala sa svim opasnostima koje vrebaju decu sa interneta, društvenih mreža i drugih modernih načina komunikacije. Među mladim i talentovanim glumcima koji su akteri dokumentarnog filma “Filmom ću ti reći” su članovi Volonterskog kluba OŠ “Sveti Sava”.  U filmu se glumili mali i talentovani glumci Anja Tančić, Milica Aleksić, Milena Rančić i Dušan Kostić, režiju i montažu su radili Mihajlo Tošić i Dušan Kostić, dok je organizator bila nastavnica Zorica Đorić.

školarci
Projekat se bavi promocijom prihvatljivog ponašanja, razvijanjem solidarnosti i tolerancije, sticanjem novih znanja, vezanih za društvo i odnose u njemu, kroz savremen pristup uz pomoć tehnologije, interneta i na način koji je blizak današnjoj omladini, a to su kratki filmovi, prezentacije, blogovi, ankete.
Кroz realizaciju projekta i njegovu vidljivost i dostupnost, mladi stiču nova znanja o različitim temama i događajima koji ih okružuju.
Putem izrade edukativnih filmova doprinosi se socijalnoj inkluziji mladih, razvijanju informatičke pismenosti kao jednog od ključnih kriterijuma zajedničkog Evropskog okvira za celoživotno učenje, razvijaju se individualne vrednosti i stavovi koji se odnose na pravednost, solidarnost, toleranciju, poštovanje drugih i brigu za druge, istinu, slobodu, poštenje, ličnu odgovornost, razvija se kreativnost, drugarstvo, socijalne i emocionalne veštine.
Кorišćenjem edukativnih filmova uticaće se na razbijanje predrasuda, razvijanje kritičkog razmišljanja mladih, podsticanje konstruktivnih ideja. Nakon završetka projekta, filmovi će nastaviti da se emituju na društvenim mrežama, na YOTUBE, na časovima građanskog vaspitanja i u narednim školskim godinama.

Film je realizovan uz podršku Resurs centara “Proaktiv” iz Niša i “Pirot E publika”, a u okviru programa “Mladi su zakon” Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker