Kultura

Mladi pirotski bubnjar, Miloš Nedeljković, na oku poznatog bugarskog trubačkog orkestra

Da prave vrednosti nije teško prepoznati govori i primer našeg mladog sugrađanina, bubnjara, Miloša Nedeljkovića, koji je nedavno snimio predivnu muzičku instrumentalnu numeru sa, jednim od najpoznatijih trubačkih orkestara u Bugarskoj – Gumzata Brass Show. A, počelo je tako što je Miloš preko društvenih mreža objavio snimak svog solo izvođenja. To je čuo čuveni bugarski trubač, izuzetno popularan i poznat širom Bugarske, Jordan Jončev, vođa Trubačkog orkestra “Gumzata Brass Show” i ponudio saradnju da zajednički snime jednu novu instrumentalnu numeru.

Miloš kaže da, naprosto, nije verovao da je Jordan Jončev pokazao interesovanje za njegovo izvođenje, ali da se rado odazvao pozivu čuvenog trubača.

“Čuli smo se nekoliko puta i Jordan mi je ukratko objasnio kakva je njegova ideja kada je reč o novom instrumentalu koji namerava da snimi. Poslao mi je sirov materijal i rekao da od mene očekuje da sam uradim ritam i dam neki svoj pečat onom što je on zamislio, a da će oni sve to preslušati i ako se nešto treba doraditi dogovorićemo se. Preslušao sam sve pažljivo i uvežbao ono što sam zamislio. Javio sam da sam spreman za snimanje. Moram da kažem da je to moja prva autorska numera i moje prvo snimanje. Zbog korone svoj deo sam uradio u studiju u Pirotu, a kasnije je sve to sklopljeno u Bugarskoj. Bili su jako zadovoljni i promocija je bila na sofijskoj Televiziji “Sedam osmina” – kaže Miloš.

Muzička numera pod nazivom “Put svile” naišla je na veliki odjek u Bugarskoj pa je Trubački orkestar Gumzata Brass Show, zajedno sa Milošem Nedeljkovićem, gostovao i u, veoma gledanoj, novogodišnjoj emisiji “Veče severozapada”. Ubrzo je snimljen i spot za ovaj instrumental, a premijera spota bila je neposredno pred Novu godinu.

Treba reći i to da je Miloš Nedeljković, zavoleo bubanj u vrlo ranom detinjstvu, od svoje pete godine. Ljubav ka ovom instrumentu, bez kojeg se ne može zamisliti trubački orkestar, nasledio je od svog ujaka, a velika zasluga za njegov muzički put i razvoj pripada dedi, trubaču, Dušanu Kamenoviću Džaji. Sa 15 godina Miloš je nastupao na Saboru trubača u Guči, a poslednjih godina često je nastupao u Bugarskoj sa trubačima iz Dimitrovgrada.

Ono što je takođe važno, pored muzike, Miloševa najveća ljubav je medicina. Ove godine trebalo bi da diplomira na Akademiji vaspitačko medicinskih strukovnih studija u Ćupriji na smeru strukovni medicinski radiolog.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker