Sport

Mlade nade KK”Pirota” na XIX međunarodnom minibasket festivalu “Rajko Žižić”

KK”Pirot” je nastavio tradiciju učešća na Međunarodnom minibasket festivalu “Rajko Žižić”, ove godine 19-tom po redu, sa tri minibasket selekcijе (god. 2008. i mlađi).

Najmlađi članovi KK”Pirot” su već godinama učesnici međunarodnog minibasket festivala “Rajko Žižić” koji se igra na beogradskom Sajmištu. Tako je bilo i ovoga puta, 30 dečaka našeg kluba zajedno sa 11 članova KK”Dimitrovgrad” u Beograd su vodili treneri Milan Andonović, Nemanja Đukić i Dušan Likić. Naši najmlađi košarkaši su u subotu, 19.01.2019. godine odigrali pet utakmica podeljeni u tri grupe protiv: KK”Foka” iz Kragujevca, KK”Trijumf” iz Niša (dva puta u dve kategorije), KK”Niš” i KK”Yubak”” iz Beograda. Naše najmlađe nade su ostvarile 3 pobede i 2 poraza, mada su rezultati naravno bili u drugom planu jer su svi učesnici dobili medalje i pehare i svi su bili istinski pobednici.

Na ovogodišnjoj manifestaciji, koja je održana 16. do 20. januara 2019, u hali 3 “Beogradskog sajma”, učestvovalo je 205 ekipa. Odigrano je gotovo 250 utakmica za četiri dana na pet postavljenih mini basket terena (na kojima su koševi bili postavljeni na visini 2.60 i 2.75 metara) i podeljeno je preko 3.000 medalja a svaka ekipa je dobila pehar za učešće na Festivalu. Pored mini basket terena postavljena su bila i dva terena za ulični basket, kao i teren za mini basket na travi (sa veštačkom travom), a tereni su preko celog dana bili zauzeti.

Naši najmlađi igrači su prisustvovali i ceremoniji svečanog otvaranja, na kojoj su bili prisutni predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, naravno i Race Georgijevski, predsednik udruženja minibasket Srbija. Festival je otvoren a potom je sa svodova hale 3, već po tradiciji, palo na stotine balona u bojama srpske zastave.

Najmlađi igrači KK”Pirot” su se prepuni utisaka vretili istog dana u Pirot i Dimitrovgrad.

Prvotimci dočekuju ekipu Rtnja iz Boljevca

U 16.kolu Druge muške lige u košarci ekipa košarkaša Pirota ovog vikenda u hali Kej dočekuje ekipu Rtnja iz Boljevca. Utakmica se igra u subotu 2. februara od 19:30.

kkpirot.com

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker