Sport

Ministarstvo zdravlja: Tretmani protiv starenja ubuduće samo u zdravstvenim ustanovama

Dr Goran Stamenković, načelnik Odseka inspekcijskog nadzora u Ministarstvu zdravlja za Nišavski okrug prezentovao je danas na konferenciji za novinare u sali Pirotskog upravog okruga najnoviju regulativu iz oblasti zdravstvene zaštite po kojoj će ubuduće, razne vrste usluga koje spadaju pod takozvane tretmane protiv starenja, moći da pružaju samo zdravstveni radnici koji su prošli kroz adekvatnu obuku i to u zdravstvenim ustanovama poput ordinacija, poliklinika, domova zdravlja. Ministarstvo zdravlja na ovaj način uvodi red u ovu oblast jer su mnogi kozmetički saloni širom Srbije, neretko nestručno pružali ovakve usluge pa je bilo prijava od strane korisnika tih usluga koji su zbog  nestručnog rada imali manje ili veće posledice po zdravlje. Kako bi se takve situacije izbegle u budućnosti, Ministarstvo zdravlja ovom odlukom uvodi red u ovu oblast. Reč je o filerima, botoksu, mezoterapiju i svemu što potpada pod tretmane protiv starenja. 

-U narednom periodu na osnovu potpuno novog uputstva ministra zdravlja kontrolisaćemo takozvanu “anti ejdž” medicinu u privatnom sektoru, pa će se napokon razvojiti . To je velika novinar u zdravstvu jer će se napokon razdvojiti te usluge, u odnosu na pružanje usluga u kozmetičkim salonima. To znači da je ministar zdravlja krajem septembra doneo uputstvo na osnovu koga će takvi tretmani ubuduće moći da se pružaju samo u registrovanim ordinacijama, poliklinikama i zdravstvenim ustanovama-kazao je dr Stamenković.

Dr Stamenković je kazao da će Zdravstvena inspekcija Nišavskog okruga, dok se novom sistematizacijom ne reši problem nedostatka zdravstvenog inspektora za Pirotski okrug, jer je dosadašnji otišao u penziju, odrediti jednog inspektora koji će tri dana nedeljno boraviti u Pirotu i vršiti kontrole iz svoje nadležnosti.

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker