Ministarstvo zaštite životne sredine finansira sa Gradom izradu projekta buduće Kompostane

Na konkursu Ministarstva za zaštitu životne sredine Grad Pirot je konkurisao izradom projektno tehničke dokumentacije za izgradnju objekta Kompostane sa pratećom infrastrukturom i neophodnom opremom a na lokaciji Regionalne sanitarne deponije Pirot.  Kako je Pirotskim vestima kazao direktor Regionalne deponije Nebojša Ivanov, Ministarstvo je  odobrilo sredstva u iznosu od četiri miliona dinara uz učešće Grada od milion dinara za izradu projektno-tehničke dok za Kompostanu i danas je u Beogradu u Palati Srbija potpisan ugovor izmedju Ministarstva za zaštitu životne sredine i Grada Pirota. U ime Ministarstva ugovor je potpisao ministar Goran Trivan, a u ime Grada Pirota zamenik gradonačelnika Vidojko Panajotović.

-Očekuje se da u narednih desetak dana ugovorena sredstva budu transferisana Gradu Pirotu i nakon toga ide procedura javne nabavke za izradu projektno-tehničke dok za izgradnju Kompostane na lokaciji Regionalne sanitarne deponije. Regionalna sanitarna deponija Pirot i Grad Pirot idu u susret evropskim direktivama u upravljanju otpadom čiji je jedinstven zahtev da se otpad u što je moguće više reciklira i da se drastično smanji količina otpada koji se odlaže na ćeliju deponija. Pored izgradnje Linije za sekundarnu separaciju otpada koja je u toku,  ova investicija će dodatno smanjiti količinu otpada na ćeliju deponije-kazao je direktor Ivanov.

On dodaje da su već odobrena sredstva od strane Ministarstva i za još jedan važan projekat, a to je sanacija i rekultivacija starog smetliša. Projekat je ugovore i izrada projekta je u toku.

 

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar