Lokalna samouprava

Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj sa osam miliona dinara finansira regulaciju izvorišta Vrelo u Beloj Palanci čime će se rešiti problemi sa vodosnabdevanjem tokom jakih kiša i bujica

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek danas je u Beloj Palanci potpisao ugovor sa predsednikom opštine Goranom Miljkovićem o regulaciji izvorišta Vrelo čime će se rešiti problemi sa vodosnabdevanjem u Beloj Palanci, do kojih je neretko dolazilo prilikom jakih padavina kada je dolazilo do zamućenja na izvorištu Vrelo.

Ministar Đerlek je kazao da je reč o projektu koga sufinansira pomenuto ministarstvo i da Vlada Srbije i Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj vode računa o svakom gradu, svakoj opštini, svakom selu i svakom zaseoku.

Predsednik opštine Miljković se zahvalio ministru Đerleku na pomoći u realizaciji veoma važnog projekta i najavio da će Bela Palanka naredne godine konkurisati sa brojnim projektima kod pomenutog ministarstva kako bi se poboljšali uslovi života u ovoj opštini.

-Ministarstvo je pokazalo veliko razumevanje za probleme sa kojima se susrećemo i zaista želim da se zahvalim na poseti i pomoći da se realizuje veoma važan projekat-naveo je Miljković.

Nakon obilaska izvorišta Vrelo, gde se ministar Đerlek upoznao sa svim detaljima projekta, delegacija je obišla i most u selu Belanovac, koji je nakon poplava i bujica, postao nebezbedan za saobraćaj pa je praktično stavljen van upotrebe, dok ne bude rekonstruisan i obezbeđen. Ministar je razgovarao sa okupljenim meštanima i iskazao spremnost da se iznađe mogućnost da se i ovaj projekat realizuje.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker