Srbija

Ministarstvo pravde: Predstavljen portal za onlajn plaćanje sudskih taksi

Ministarstvo pravde predstavilo je portal za onlajn plaćanje sudskih taksi, koji fizičkim i pravnim licima omogućava da na jednom mestu izvrše uvid u razrezane sudske takse na svom predmetu i da ih istovremeno izmire elektronskim plaćanjem, piše E-kapija.

Sistem ePlaćanje (eplacanje.sud.rs) je razvijen u saradnji sa sistemom Kancelarije za IT i eUpravu, a omogućen je za predmete u svim osnovnim, višim i privrednim sudovima.

Plaćanje se vrši platnim i kreditnim karticama sa Portala pravosuđa, odabirom opcije “plati” za unapred određenu taksu, bez potrebe odlaska u banku, poštu ili prekucavanja podataka o iznosu, pozivu na broj, primaocu ili broju računa u mobilne i druge aplikacije.

– Potvrda o plaćanju takse se dostavlja stranci na označenu adresu elektronske pošte, a informacije o realizaciji transakcije su sudu elektronski dostupne i u okviru samog sistema se automatski rasknjižavaju, a što stranke i sud dodatno oslobađa dostavljanja dokaza o uplati takse – navela je ministarka pravde Maja Popović.

Prilikom procesa +ePlaćanja naplaćuje se provizija, koja je jasno iskazana i koju propisuje banka preko koje se vrši +ePlaćanje.

– O zaštiti podataka platne kartice stranke brine softver odabrane banke koji je u obavezi poštovanja stiktnih propisa u vezi sa zaštitom podataka svojih klijenata – dodaje se u saopštenju.

izvor: Ekapija

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker