Lokalna samouprava

Ministarka Darija Kisić, posetila vrtić Neven u Pirotu i Službu za zdravstvenu zaštitu žena Doma zdravlja Pirot

Ministarka za brigu o porodici i demografiju, Darija Kisić, obišla je u Pirotu vrtić Neven i Službu za zdravstvenu zaštitu žena Doma zdravlja Pirot za koje je Ministartvo opredelilo sredstva za nabavku opreme i rekonstrukciju. Ovo ministarstvo  je finansijski  podržalo 52 lokalne samouprave za realizaciju različitih projekata. Grad Pirot je dobio sredstva u iznosu od 11,3 miliona dinara za projekete rekonstrukcije vrtića Neven i nabavku savremene ginekološke opreme za Službu za zdravstvenu zaštitu žena u domu zdravlja Pirot.

Radovi na rekonstrukciji vrtića Neven su u toku i prema rečima direktorke PU “Čika Jova Zmaj”, Olivere Vukovojac, biće završeni u predviđenom roku. U  vrtiću Neven radi se na uređenju dvorišta, uređenju fasade i postavljanju izolacije, zameni stolarije i uređenje trijažne i izolacione sobe.

Radovi idu planiranom dinamikom a završetak se očekuje početkom narednog meseca. “Deca će dobiti potpuno nove uslove za boravak, za učenje i igru i svi se tome radujemo i deca i roditelji i mi zaposleni” – kaže Olivera Vukovojac.

Grad Pirot je za realizaciju ovih projekata izdvojio dodatnih 7,5 miliona dinara. Ministarka Darija Kisić istakla je da sa loklnom samoupravom u Pirotu ovo ministarstvo ima odličnu saradnju. “Jako smo ponosni na Pirot. Rukovodstvo ovog grada mnogo ulaže iz sopstvenog budžeta sredstva za podršku roditeljima i deci. Mi smo iz Ministarstva izdvojili nešto više od 11 miliona dinara za adaptaciju i rekonstrukciju vrtića Neven kao i sredstva za Dom zdravlja Pirot odnosno za očuvanje reproduktivnog zdravlja. Sve što radimo, sve što gradimo, radimo zbog naše dece, sve sa ciljem da ih je što više i da se našom lepom Srbijom samo čuju dečji osmesi” – rekla je ministarka Darija Kisić.

Ona je obišla Službu za zdravstvenu zaštitu žena gde se već uveliko koristi oprema koju je ova služba dobila od Ministartva za brigu o porodici i demografiju. U razgovoru sa ministarkom zaposleni su izneli probleme sa kojima se suočavaju u svom radu a jedan od vodećih je manji broj ginekologa u službi.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker