Sport

Miloš Stojanović “osvojio” Makedoniju – u dresu reprezentacije na Svetskom prvenstvu

Proteklog vikenda je u  Skoplju, u  Sportskoj hali Jane Sandanski održan Diamond kup u bodi bildingu na kome je učestvovao i najuspešniji pirotski bodi-bilder Miloš Stojanović. Stojanović je ove sezone već osvojio šest titula. Kako je kazao Pirotskim vestima, konkurencija je bila izuzetna, učestvovali su šampioni iz Turske, Švedske, UAE, Makedonije, Rusije, Portugalije, Francuske i mnogih drugih zemalja.

-Uglavnom ovo takmičenje organizuju gradovi zapadne Evrope ali zahvaljujući dobroj organizaciji makedonskog bodibilding saveza, Diamond Cup i šansa za osvajanje PRO licence je napokon geografski bliža za takmičare iz regiona. Na takmičenju je učestvovalo preko 120 takmičara iz 23 zemlje. Ja sam bio jedini muški takmičar iz Srbije dok je favorit za osvajanje moje kategorije bio Makedonac. Moju kategoriju činilo je 9 takmicara iz 5 zemalja (turska,švedska,makedonija, emirati, Srbija). Sudije su donele jednoglasnu odluku i bez obzira na domaću publiku, titula šampiona bodibilding classic do 180cm kao i IFBB ELITE PRO CARD je pripao meni umesto favorizovanom Makedoncu-kaže Stojanović i dodaje:
-Osvojivši Pro licencu, od sledeće godine imam pravo na učestvovanje na svim svetskim i evropskim profesionalnim takmičenjima i napokon sam u poziciji da sebe i svoj grad predstavljam van granica zemlje.
Pored ove pobede, ove sezone sam osvojio još 6 titula od kojih 2 apsolutne titule a iduće subote nastupam na Državnom prvenstvu gde ću probati da odbranim titulu državnog prvaka u svojoj kategoriji treću godinu za redom. Potom sledi Svetsko prvenstvo  u Španiji gde ću braniti boje svoje države po drugi put. Sponzori mog učestvovanja u Skoplju su moji pratioci s Instagrama i youtube-a-zaključuje Stojanović.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker