Kultura

Milan Đurđević za Pirotske vesti: Spremamo koncert o kome će se dugo pričati

Frontmen “Nevernih beba” Milan Đurđević u intervjuu Pirotskim vestima najavio je spektakularni koncert koji će se održati na Gradskom stadionu u Beloj Palanci 18. avgusta u okviru promotivne kampanje ovogodišnjeg UNFEST-a. Osim “Nevernih beba”, nastupiće i Bajaga i instruktori i Ivana Jordan. Po njegovim rečima, biće ovo najveći koncert u ovom delu Srbije o kome će se dugo pričati. Đurđević je za Pirotske vesti pričao i o novom albumu “Nevernih beba”, ali i o promociji mladih i neafirmisanih bendova i muzičara kojih ima puno po Srbiji a koji će svoju prvu afirmaciju steći zahvaljujući UNFEST-u, Akustičarskom festivalu mladih koji afirmiše autorsko omladinsko stvaralaštvo i čiji su “Neverne bebe” promoteri.

neverne bebe_2

PV: Gde vidite Neverne bebe za pet godina?

Milan Đurđević:

“Na turneji “PRIČA O NAMA”, kako glasi naslov našeg sedmog studijskog albuma koji je u pripremi i koji bi trebalo da izadje početkom sledeće godine. Kako nam svaka turneja traje tri, četiri pa i više godina u sklopu promocije aktuelnog albuma, moguće da emo za nekih pet godina sumirati utiske sa live toura “PRIČA O NAMA”. U svakom slučaju nas vidim na bini, ispred publike koja razume ono čime joj se obraćamo, u kombiju koji je esencija tih predjenih hiljada i hiljada kimoletara od grada do grada”.

PV: Ima li srpski pop i rok mlade i talentovane muzičare koji ce naslediti najbolje ex-yu grupe?

 

Milan Đurđević:

“Postoji jako veliki broj mladih muzičara koji živi muziku, dosta putujemo i vidimo to po ljudima koji dolaze na naše tonske probe i koncerte upijajući svaki ton. Da li će naslediti ex yu grupe ne znam, ali treba da slede svoj put i da veruju u svoju ideju ne srljajući za novcem i popularnošću po svaku cenu. To je jedini način da iskoče iz prosečnosti I ostave iza sebe nešto vredno. Taj put nije lak ali je moguć”.

neverne bebe_3

P.V. Do sada su male sredine bile potpuno skrajnute, a na stotine mladih muzičara u tim sredinama bilo bez ikakve podrške, da li se ta situacija menja?

Milan Đurđević:

“Mi dajemo sve od sebe upravo kroz ideju da animiramo ljude u manjim sredinama, na razne načine. Snimali smo spotove u Beloj Palanci, Nišu, Kragujevcu, Novom Sadu. Želimo da pokažemo da se ne dešava baš sve samo u Beogradu. Velika je uloga lokalnih medija u tome da se mladim bendovima da prostor. Ali, oni moraju da pokažu jednu vrstu kvaliteta i upornosti kako bi se šire tržište zainteresovalo za njih”.

neverne bebe_1
Sa snimanja spota u Beloj Palanci

P.V. :Koliko je teško baviti se profesionalno muzikom u današnjoj Srbiji?

Milan Đurđević:

“Ukoliko se muzikom ne bavite iz strasti i ako Vas prema muzici ne usmerava najpre ljubav, još je teže. Mnogi su odustali od vrste muzike kojom se mi bavimo, ostavili sebi duge kose ali bacilli rock n roll ideje i izgubili slobodu zbog interesa pod plastom egzistencijalnog straha. Mi nismo odstupili i nećemo, svirali pred 50 ili pred 10 hiljada ljudi, oni to prepoznaju i cene. Nemamo jahte, skupe vile, ne razbacujemo se besnilom po žutoj stampi ali živimo jedan pristojan život baveći se samo muzikom koju volimo i osećamo. Da li je teško? Pa, svako bira svoj put.”

 

P.V. Šta mislite o UNFEST-u i koliki je značaj ovakvih festivala?

Milan Đurđević:

“Veliki, a to pokazuje i činjenica da smo promoteri Festivala i svim srcem uz tu ideju. Sve velike pesme najpre nastaju uz gitaru, to je izvorni put emocije i takav način stvaranja i izražavanja pospešuje ideju, autentičnost i individualnost. Očekujemo dosta prijava i dobrih pesama koje će se jednom možda pevati na ekskurzijama uz gitaru, to je nešto što su svi zaboravili. Dobra pesma je osnov ali i ono na cemu počiva svaka ozbiljna karijera. Takodje,vrlo je važna prilika da se bendovi pojave na velikim binama”.

 

P.V. U avgustu ćete zajedno sa Bajagom i instruktorima i Ivanom Jordan nastupiti na gradskom stadionu u Beloj Palanci u okviru promotivne kampanje UNFEST- a. Sta očekujete od tog koncerta?

Milan Đurđević:

“Veliki spektakl u najavi. Pozivamo sve iz regiona da dodju i da napravimo najveći koncert u ovom delu Srbije o kome  će se dugo pričati”, zaključuje Đurđević u razgovoru za Pirotske vesti.

Koncert u Beloj Palanci biće održan 18. avgusta na Gradskom stadionu, a osim “Nevernih beba”, “Bajage i instruktora” i Ivane Jordan publici će se na velikoj bini predstaviti mladi izvođači iz Pirotskog okruga. Inače, u okviru promotivne kampanje za ovogodišnji UNFEST, snimljen je i spot za pesmu „Svet je muzika” koju  je komponovao Milan Đurđević, a u izvođenju  su učestvovali: Neverne bebe, Bilja Krstić, Ivana Jordan, Kiki Lesendrić, Aca Seltik, Rastko Janković, Anđela Jovanović. Spot je sniman u Beloj Palanci i Beogradu. Akustičarski festival mladih je festival koji promoviše autorsko omladinsko stvaralaštvo. Finale festivala će biti održano 14. novembra 2015. god. u Domu omladine Beograda.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker