Ostale vesti

Mihajlovićeva: Sledeće godine nov investicioni ciklus vredan više od pet milijardi evra

“Završetkom Koridora 10 i deonice Koridora 11 od Obrenovca do Preljine završavamo jedan i započinjemo novi investicioni ciklus, ne samo u drumskoj, već i železničkoj i avio infrastrukturi”, izjavila je danas potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović.  Otvaranju radova prisustvovao je i gradonačelnik Pirota koji je istakao nemerljiv značaj Koridora za ceo ovaj kraj. Obilasku deonice prisustvovala je i načelnica Pirotskog upravnog okruga Dragana Tončić, kao i pomoćnik gradonačelnika Bratislav Ćirić i poverenik OO SNS u Pirotu Milan Jovanović.

Ona je, obilazeći radove na Koridoru 10 od Bancareva do Crvene Reke, gde je danas započelo asfaltiranje ove deonice, istakla da će Srbija sledeće godine krenuti u izgradnju Moravskog koridora, deonice Koridora 11 od Preljine do Požege, kao i “auto-puta mira” Niš-Merdare-Priština.

 

“Za sve navedene projekte završili smo projektno-tehničku dokumentaciju, eksproprijaciju i obezbedili garancije u budžetu. Pored toga, pregovaramo sa kineskom kompanijom CRBC o potpisivanju komercijalnog ugovora za Fruškogorski koridor i razgovaramo o izgradnji auto-puta Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica”, rekla je ona.

Mihajlovićeva je istakla da Srbija danas ima stabilan budžet i da Vlada može da stane iza svake svoje investicije.

“I dok opozicija govori šta neće, a neće ništa novo, ne čujemo nijedan argument za to. S druge strane, naši argumenti kažu da je privredni rast Srbije veći od 3,5 odsto od početka godine. Novim investicionim ciklusom vrednim više od pet milijardi evra stvaramo osnovu za još veći privredni razvoj”, rekla je Mihajlovićeva.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker