In memoriam

In memoriam – Dragan Nikolić – dugogodišnji direktor Tigra

U svojoj 72. godini preminuo je dugogodišnji direktor Tigra Dragan Nikolić koji je ostavio neizbrisiv trag u istoriji privrede Pirota i cele zemlje. Sa svojim timom saradnika Nikolić je stvorio preduslove da u  naš grad, na krajnjem jugoistoku Srbije, investira svetski gigant broj jedan u proizvodnji autoguma, francuska kompanija Michelin.

Komemoracija će biti održana u  Svečanoj sali Opštine Pirot  u subotu, 8. jula sa početkom u 19h.

Sahrana je na  Tijabarskom groblju u nedelju 9. jula sa početkom u 12h.

 

Dragan Nikolić, diplomirani  inženjer elektrotehnike, kao stipendista fabrike,  1970. godine počeo je svoju karijeru u Tigru.

Jedno vreme bio je direktor Sektora za inženjering i konstrukciju, a zatim direktor Održavanja i energetike, kao i direktor fabrike Autoguma.

Početkom 1991. postavljen je za direktora zajedničkog ulaganja Tigar – BF Goodrich. U maju 1992. Postavljen je za generalnog direktora fabrike Tigar. Ovu funkciju je uspešno obavljao do penzionisanja u junu 2012. godine.

Sa svojim timom saradnika stvorio je preduslove da u  naš grad, na krajnjem jugoistoku Srbije, investira svetski gigant broj jedan u proizvodnji autoguma, francuska kompanija Michelin.

Tokom svog rukovođenja Tigrom sve vreme je obezbeđivao snažnu podršku projektima lokalne zajednice, koji su omogućavali dalji razvoj našeg kraja u oblasti obrazovanja, zdravstva i kulture, svestan da sa kompanijom treba da istovremeno raste i razvija se i sredina u kojoj fabrika posluje.

Svestran i temeljno školovan, sa  širokom opštom kulturom, spajao je ogromno teorijsko znanje sa operativnom efikasnošću. Tokom radne karijere Dragan Nikolić se stalno usavršavao u Engleskoj, Švajcarskoj, Americi…

Bio je jedan od malobrojnih koji su ravnopravno razgovarali sa najvišim menadžmentom svetskih korporacija, sa predstavnicima kraljevskih porodica, sa delegacijama najviših državnih zvaničnika.

Bio je poseban, ne samo zbog snage svog intelekta, već i svoje dobrote i plemenitosti.

Za svoj rad i ostvarene rezultate  Dragan Nikolić je dobio brojna priznanja, odlikovanja i pohvale:

Proglašen je za Poslovnu ličnost Srbije za 2005.  prema izboru magazina Status i Poslovnog čoveka godine za 2005. u izboru Kluba privrednih novinara Srbije. Dobitnik je priznanja Planeta Biznis od strane magazina Biznis i Ekonometar 2010, ali je posebno bio srećan zbog priznanja Zaslužni građanin opštine Pirot u 2005, odnosno priznanja Piroćanac godine u 2010.

„Duboko verujem da je jedan od najmudrijih poteza sačuvati ljude i svestrano ih obrazovati. Upravo partnerstvom sa Michelin-om mi smo otvorili prozor u svet svim budućim generacijama, ne samo iz Pirota“, govorio je često, verujući da su „održivi razvoj i poslovanje kroz vreme najbolji pokazatelj uspešnosti jedne kompanije“.

Doživeo je ostvarenje svoje vizije, ali  i osporavanja koja prate samo najveće stratege, lidere i vizionare.

Saopštenje kompanije Tigar Tyres

 

Pogledajte jedan od poslednjih intervjua koji je Dragan Nikolić dao uredniku i direktoru TV Pirot Vladimiru Veljkoviću pre tri godine, u momentu kada je francuski Mišelin otvarao novu fabriku u Pirotu – Big Tigar.

 

Povodom smrti dugogodišnjeg rukovodioca, saopštenjem se oglasila i kompanija Tigar AD.

 

 

In memoriam- Dragan Nikolić 1946-2017

 

 

Dugogodišnji direktor Tigra Dragan Nikolić , preminuo je u svojoj 72. godini života u Pirotu  07.07.2017.godine.

Čitav svoj radni vek provero je u kompaniji Tigar, gde je zasnovao radni odnos 1970.godine nakon završetka Elektrotehničkog fakuteta u Beogradu. Bio je i Tigrov stipendista.

U periodu od 1970. do 1984.godine obavljao je poslove Projekt Inženjera u pogonu Autogume gde je stekao značajno iskustvo.

U periodu od 1984. do 1991.godine bio je angažovan na rukovodećim pozicijama u fabrici Autoguma.

Početkom 1991.godine postavljen je za direktora zajedničkog ulaganja fabrike Autogume, što je u mnogome usmerio njegov dalji profesionalni put.

Maja 1992.godine imenovan je za generalnog direktora Tigra.

Promenom društvenog i poslovnog okruženja , početkom 2000.godine, stvorili su se uslovi da saradnja sa francuskom kompanijom za proizvodnju auto-guma Mišelin, preraste u strateško partnerstvo.

Do odlaska u penziju, juna 2012.godine, bio je na poziciji generalnog direktora Tigra a.d.

Komemoracija povodom smrti Dragana Nikolića biče održana u  Svečanoj sali Grada Pirota  u subotu, 8. jula sa početkom u 19h.

Sahrana je u nedelju 9. jula, u 12h na  Tijabarskom groblju u Pirotu.

Centar za komunikacije

 Tigar ad

 

 

 

 

 

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker