Kultura

Međunarodni dan društvenih igara u OŠ “Sveti Sava”

U OŠ,,Sveti Sava” danas je obeležen Međunarodni dan društvenih igara. International TableTop Day, kako mu i naziv kaže, osnovan je s ciljem promocije  igranja društvenih igara. Pod sloganom „Od otpada do eko igračke“ učenici trećeg razreda su uz igru i rad obeležili današnji dan,  a sve s ciljem da se deca podsete kako pravilno razvrstati otpad, da je otpad mnogo više od toga i da se uz malo mašte i truda mogu izraditi prekrasne igre. 

Radionice i igraonice su osmislili djaci sa svojom učiteljicom Marijom Nikolić gde su prikazali kako otpad poput kutija, kartona, bočica, plastike, čepova i dr. može biti iskorišćen na nov, kreativan i deci zabavan način.
Igre koje su izradili od otpada poklonili su deci koja pohadjaju celodnevni boravak u školi.
Napravljena didaktička sredstva će služiti za svakodnevnu igru dece, za sticanje novih znanja i obogaćivanje iskustava  ( poput „čoveče ne ljuti se“, memory, iks-oks, na slovo na slovo, lov na biljke i dr).
 
Učenici i nastavnici OŠ,,Sveti Sava” su ponosni na prepoznat trud i rad, te se sve više roditelja uključuje u sakupljanje materijala, ali i svojim idejama nadopunjuju školu, pa tako nastaju nove, maštovite tvorevine.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker