Ljudi velikog srca

Mame Piroćanke ponovo u akciji. Ovoga puta za mališane Aniku, Minju i Olivera

Za lečenje svakog od ovih mališana neophodno je preko dva miliona evra

Fejsbuk grupa Mame Piroćanke organizuje još jednu u nizu humanitarnu akciju, ovoga puta za pomoć mališanima koji boluju od veoma teške bolesti – spinalne mišićne distrofije – Tip 1. Lek za ovu bolest postoji, ali košta preko dva miliona evra. Zbog toga se širom Srbije organizuju humanitarne akcije kako bi se dala šansa mališanima da dobije lek koji za njih život znači.

Kako je Pirotskim vestima kazala Amelija Radovanović, jedan od administratora grupe Mame Piroćanke, s obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju, umesto masovnih humanitarnih događaja kakvi su u mnogo navrata vrlo uspešno organizovani, ovoga puta će se na pomenutoj stranici oglašavati prodaja raznih proizvoda, dečje obuće, odeće, igračaka, knjiga, rukotvorina.

pirot panorama tvrdjava kale brdo sarlah

-Uslov kupovine jednog proizvoda slanje SMS-a za pomoć lečenju Anike, Minje, Olivera, mališana koji su životno ugroženi i svaki dan im je bitan. Kako bi se preuzeo određeni proizvod, neophodno je okačiti dokaz o uplati odnosno slanju SMS poruke. Akciji su se pridružili i pirotski kozmetičari koji nude svoje usluge, a očekujemo i odziv nekih manjih preduzetnika. Akcija za sada dobro napreduje, svesne smo da ne možemo sakupiti sav novac, ali želimo da damo svoj doprinos kao mnogo puta do sada. Pozivamo i sve čitaoce Pirotskih vesti da nam se priključe i pošalju 1 SMS za nečiji život-kaže Radovanovićeva.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker