Gradska hronika

Mališane iz vrtića učili reciklaži i očuvanju životne sredine, dali lekciju i odraslima

Povodom Evropske nedelje reciklaže otpada, Eko škola ,,Sveti Sava”, obeležila je ove značajne dane eko kalendara u društvu svojih mlađih drugara iz PU ,,Čika Jova Zmaj”. Danas su deca iz objekata ,,Neven”, ,,Crvenkapa” i ,,Prvomajski cvet” bila gosti ove škole i sa svojim starijim drugarima iz 4. razreda u okviru programa Eko škole kroz razne aktivnosti, igre, izložbu dečjih radova, priredbu, uvidela koliki je značaj reciklaže otpada za očuvanje prirode i planete Zemlje. Mališanima je u pripremi predstave pomagala učiteljica Marija Nikolić.

Priredba ,,Čarolija u krug” deo je programa a pripremili su je učenici IV2 .Zavrteo se čarobni krug, reciklaža šta je, mališane je naučio njihov stariji drug. U prostorijama škole malim predškolcima priređena je i izložba radova od plastike za reciklažu.Radovi su delo ruku dece ove škole sa radionica na temu ,,Ne bacaj na keca – navike promeni”. Ulaznica za ovo zanimljivo druženje bio je jedan čep.Jedan čep, jedan osmeh, a mnogo osmeha mališana je okitilo školu ,,Sveti Sava” dok su čarolijom reciklaže ušli u čarobni krug.

Svetosavci i mali predškolci partneri su na istom zadatku, razvoju ekološke svesti kod dece, a često održe lekciju o ekologiji i odraslima.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker