Gradska hronika

Mali volonteri OŠ “Sveti Sava” realizovali veliki broj akcija

Volonterski klub škole ,,Sveti Sava” postoji već šest godina i kroz njega je prošlo mnogo naših učenika od kojih su neki već srednjoškolci i studenti koji nastavljaju da se bave volonterskim radom, aktivizmom i menjaju društvo na bolje.
Učenici kroz Volonterski klub aktivno učestvuju u svim humanitarnim akcijama u školi, uređuju školsko dvorište i širu društvenu zajednicu , sarađuju sa dnevnim boravkom za stare, posećuju decu koja se leče na Dečijem odeljenju bolnice, pomažu jedni drugima u učenju. Takođe, prikupljali su pomoć za nastradale u poplavama, kao i knjige pisane ćirilicom za svoje vršnjake u Italiji, rade na edukaciji vršnjaka.


Jedna od vrlina koju naša deca poseduju je i ta što žele da uče, da slede dobre primere a na nama odraslima je da im to omogućimo i da svojim primerom pokažemo šta znači biti dobar čovek. Naša škola ,,Sveti Sava“ preko svog Volonterskog kluba razvija i neguje kod svojih đaka osećaj za druge, lepotu davanja, solidarnost i ljubav.
Večeras su sa nama naši bili prijatelji i saradnici sa kojima škola i klub imaju odličnu saradnju, a sigurna sam da će tako biti i ubuduće. Svako od njih na svoj način ostavlja trag iza sebe koji mladi naraštaji slede. U ime te uspešne saradnje podelili smo zahvalnice za volonterski rad i širenje dobrote udruženjima, organizacijama i pojedincima koji itekako utiču na to da život u okruženju bude lepši i lakši.


Zahvalnice su dobili i članovi Volonterskog kluba koji su prošle školske godine na konkursu Ministarstva omladine i sporta realizovali projekat ,,Filmom ću ti reći…“ uz podršku resurs centra Pro aktiv iz Niša i Udruženja Pirot E Publika iz Pirota.
Film koji je nastao je edukativnog karaktera, namenjen je učenicima, roditeljima, nastavnicima i svima koji rade sa decom i za decu i bavi se opasnostima koje vrebaju na internetu.
Članovi tima: Anja Đorđević,Tina Vučković, Anja Tančić, Milena Rančić ,Milica Aleksić, Marina Manić, Branka Jovanović, Mihajlo Tošić, Dušan Kostić i nastavnici Bojana Manić, Bojan Mitrović i Zorica Đorić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker