IZBORI 2023.

Maja Gojković, ministarka kulture najavila: Uskoro u Pirotu otvaramo renovirani Dom kulture, veliki kulturni centar, radovi pri samom kraju!

Ministarka kulture Maja Gojković večeras je u Pirotu bila na čajanci sa ženama Pirota, sa kojima je, u društvu narodne poslanice SNS Olje Petrović, načelnice Pirotskog upravnog okruga Draganom Tončić i gradonačelnikom Pirota, predsednikom Privremenog organa Grada, mr Vladanom Vasićem, razgovarala o tome šta Grad i država mogu da urade za žene Pirota.

-Bilo je reč i o tome šta one mogu da urade za svoju sredinu, za Srbiju. Razgovaram sa majkama koje su samohrane i koliko Grad Pirot i država pomažu. Kao što znate, Srbija je nedavno izdvojila po 10.000 dinara za svaku ženu koja ima dete do 16 godina. Takođe, ove žene su veoma zadovoljne što se završava kulturni centar, nekadašnji Dom vojske. Uskoro ćemo ponovo biti ovde u Pirotu da otvorimo kulturni centar, radovi su pri kraju. U njemu će biti i biblioteka, najverovatnije čitaonica, prostori namenjeni baletu, kulturi, igri, multifunkcionalni prostori za različite namene, i to je ono što znači ženama, koristiće njima, njihovim porodicama i svim građanima Pirota-poručila je Gojkovićeva.

Narodna poslanica Olja Petrović poručila je da će uskoro i Pirot dobiti magnetnu rezonancu.

-Mi se trudimo da našu Srbiju vodimo putem razvoja i ove čajanke su nam veoma važne, da bismo posebnu pažnju obratili na žene. Puno pozitivne energije večeras, ozarenih lica. Govorimo o rezultatima, rastu plata i penzija, novim autoputevima, prugama, bolnicama, rekonstrukciji škola i vrtića, o tome da država pomaže da svaki deo Srbije ima i mamograf, i magnetnu rezonancu, tako će i Pirot uskoro dobiti magnetnu rezonancu, da bi svi mogli da se leče na vreme, da ne čekaju u redu. Zato, 17. decembra, mi smo tu da podržimo listu Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane, da bismo nastavili putem razvoja i napretka, očuvali ono što smo do sada uradili i uradili još više-kazala je Petrovićeva.

Tokom dana, ministarka Gojković je sa gradonačelnikom Vasićem obišla radove na rekonstrukciji Doma vojske u Pirotu.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker