Pogledajte kako je nekada izgledala tvrđava na Kaleu u emisiji “Kocka, kocka, kockica” iz 1980. godine

Podelite

Srednjovekovna tvrđava Momčilov grad zablistala je proteklih meseci jer je potpuno renovirana posle par decenija, osvetljena je modernom rasvetom, a gradonačelnik Pirota u intervjuu Pirotskim vestima najavio je da će se nastaviti sa uređenjem, tačnije opremanjem tvrđave kako bi ona zaista postala jedan od najvećih turističkih bisera ne samo našeg grada već i ovog dela Srbije. Ova emisija dragoceni je istorijski dokument o Pirotu jer je deo snimljen i u nekadašnjem gigantu Industriji odeće “Prvi maj” sa akcentom na putujući vrtić koji je postojao u ovoj fabrici, a koji je u to vreme bio potpuna novina čak i za najrazvijenije zemlje. 

Tvrđava nakon renoviranja – fotografija Igor Đorđević

Kako je tvrđava izgledala pre nekoliko decenija, pogedajte u emisiji kultnog serijala “Kocka do kocke kockica”, Radio – televizije Srbije. Ovaj video objavljujemo uz dozvolu i saglasnost Javnog servisa RTS. Emisija je snimljena daleke 1980. godine i deo je neprocenjive dokumentarne arhive RTS-a.

 

 

 

U planu opremanje renovirane srednjovekovne tvrđave

 

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1