Pirot među prvim gradovima u zemlji obnovio vekovnu tradiciju plivanja za Časni krst

Podelite

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je danas novinarima povodom obeležavanja Bogojavljenja u Pirotu da raduje činjenica da svake godine veliki broj građana, ali i plivača dolazi na Bogojavljanje kako bi plivao za Časni krst. 

-Radujem se što svake godine imamo dosta respektabilan broj plivača, 60, 70 hrabrih naših sugrađana pliva u vodi koja je dva ili tri stepena, to je za svako poštovanje. Veliki broj ljudi se ovde okuplja i meni je drago što održavamo tu tradiciju, tako je i za Badnje veče i za Božić i za druge praznike. Crkva nas je održala, jezik, tradiciju, održala je srpski narod i moramo to da poštujemo-kazao je Vasić novinarima.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1