Pirot danas centar diplomatskih aktivnosti u Srbiji

Podelite

Pirot je danas bio pravo središte diplomatskih aktivnosti u zemlji. U poseti Tkačkoj koloniji, ali i znamenitostima Pirota boravili su ambasadori Australije, Belgije, Izraela, Indonezije, supruga ambasadora SAD-a, supruga šefa Delegacije EU, predstanici italijanske delegacije “Slow food”, ali i izuzetno značajna delegacija najveće slobodne zone na svetu – iz daleke Kine, tačnije Šangaja koji nameravaju da i Srbija, zahvaljujući Slobodnoj zoni Pirot i Gradu Pirotu, bude deo modernog Puta svile, odnosno trgovinskog puta kojim će Kina u narednom periodu transportovati robu ka i iz Evropske unije. Veliku zaslugu za činjenicu da je Pirot grad u kome sve češće borave strane diplomatske delegacije ima svakako i organizacija NALED, čiji je član Upravnog odbora, već treći uzastopni mandat – gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić.

Predstavnici pomenutih ambasada danas su posetili i Pećinsku crkvu kod sela Rsovci.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1