Kultura

“Ljubav – uvod u život” – zbirka pesama Piroćanca Stefana Veljkovića

Naš sugrađanin Stefan Veljković, koji se već pet godina bavi pisanjem, objavio je za Izdavačku kuću “Prometej” iz Novog Sada svoj prvenac – zbirku pesama pod nazivom “Ljubav – uvod u život”. Objavljivanje knjige pomogla je i kompanija Tigar AD, u kojoj Veljković radi.

Kao što sam naslov ove zbirke pesama kaže: „ Ljubav – uvod u život“, glavni i ključni motiv je ljubav, kaže za Pirotske vesti Veljković.

-Ljubav je za mene nepresušna inspiracija, pojam koji obeležava moj život, moje misli i moja delovanja. Svoju inspiraciju pronalazim u naizgled sasvim običnim stvarima. Neki to zovu sitnicama. Za mene je to od krucijalnog značaja. Pokušavam da u svakoj pesmi na što origalniji i upečatljiviji način ostavim deo sebe i svojih osećanja. Jer čemu osećanja služe? Naravno, treba ih deliti sa dragim osobama… Pisanjem sam počeo da se bavim pre tačno pet godina. Tada sam pohađao srednju školu. Moja prva ljubav prema pisanju rodila se na srednjoškolskim pismenim zadacima iz maternjeg jezika. Ubrzo, počeo sam da pišem neke najosnovnije pisane forme nalik prozi. Vreme i upornost doveli su me do saznanja da je poezija pravac u kome se pronalazim i koji je apsolutno komplementaran sa mojom ličnošću-kaže Veljković.

stefan veljković, korice knjige

Po njegovim rečima, knjiga je namenjena svim ljudima koji razmišljaju srcem.

-Nije sve oko nas tako crno. Postoji nešto što se ne može otuđiti, nešto što uvek može inicirati radost i sva divna osećanja. Da, reč je o ljubavi. Svima nama potrebno je da na tren pobegnemo od svega što nas svakodnevno opterećuje i muči. Ljubav nam pruža spas, ljubav je naše sklonište. Ovu zbirku pesama sam uspeo da realizujem u saradnji sa izdavačkom kućom „Prometej“ iz Novog Sada. Ovo je moja prva objavljena zbirka pesama i lično smatram da je ovo za mene veliki uspeh. Naravno, ovaj veliki san ne bi bio ostvaren bez pomoći kompanije u kojoj radim, a to je Tigar a.d. Ovom prilikom želeo bih da se zahvalim svim ljudima iz te kompanije koji su podržali moj projekat i na taj način svima pokazali da je Tigar kompanija koja brine o društvenoj odgovornosti. Moji planovi za budućnost su veoma jasni. Moje pisanje se nastavlja i u bližoj budućnosti planiram izdavanje druge zbirke pesama, ovoga puta u saradnji sa Narodnom bibliotekom u Pirotu. Svi koji su zainteresovani za ovu knjigu, svoj primerak mogu dobiti putem broja telefona: 061/31-77-338. Cena knjige iznosi 300 dinara-kaže Veljković.

Stefan Veljković je rođen 25.03.1999. godine u Pirotu. Osnovnu školu završio je u selu Krupac, u kojem trenutno živi. U Pirotu je završio srednju školu – smer elektrotehničar informacionih tehnologija. Nakon toga je pronašao zaposlenje u kompaniji Tigar a.d, tačnije u fabrici obuće. Za sebe kaže da mu pisanje pesama nije hobi, već strast. Dobitnik je nekoliko priznanja na regionalnim takmičenjima i konkursima.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker