IZBORI 2023.

Lista “Ujedinimo Pirot – Poks – Zavetnici” zalaže se za bezbedniji grad, tehnološke inovacije i vanstranačko zapošljavanje

Kandidati liste  “Ujedinimo Pirot – Poks – Zavetnici”  govorili su o stranačkom zapošljavanju, predlozima za unapređenje privrede i prenameni centra na Četvrtom kilometru. Rezultat njihovih ideja bi, kako su naveli, bio  bezbedniji grad sa stručnim kadrovima i privredom koja može da ponudi konkurentne proizvode na tržištu.  

Vladimir Stojanović, nosilac liste istakao je da se ova koalicije zalaže za pravedan i pravičan sistem zapošljavanja  bez političkog uticaja. “Smatramo da zapošljavanje putem političke stranke nije etički prihvatljivo. Samo svojim sposobnostima i kvalifikacijama, validnim diplomama i javnim konkursima za posao jedno društvo može izvući maksimum rada i prosperiteta za grad i za celu našu Srbiju. Ovakav sistem je nažalost prisutan u proteklim decenijama kao model zapošljavanja. Ukorenjeno je mišljenje da je za posao bitna pripadnost političkoj stranci što potpuno negira svrhu Nacionalne službe za zapošljavanje” -rekao je Stojanović. On navodi da upravo zbog toga mladi odlaze iz grada i iz zemlje i da zato treba težiti izgradnji društva sposobnih a ne društva podobnih.

Predsednik pirotskog POKS-a Miloš Todosijević istakao je da da je prenamena Centra na 4. kilometru deo njihovog političkog programa i da će se zalagati da ovaj objekat dobije svoju pravu funkciju. “Mi se angažujemo aktivno u sprečavanju migrantskog nasilja, pokretači smo “Narodnih patrola”, imamao brojne članove. Naša zamisao je da prenamenimo kamp na 4. kilometru za potrebe grada  Pirota i najmlađih sugrađana. Želimo da kamp gde se trenutno nalaze migranti, najkasnije do proleća, dobije drugu namenu, da služi za rekreativne ekskurzije, za rekreativne aktivnosti dece predškolskog uzrasta i mlađe dece školskog uzrasta kao i  za pripreme sportskih klubova” – rekao je Todosijević. On kaže da bi na taj način i Pirot dobio kamp kao što je kamp u Divljanama koji je takođe bio prihvatni centar ali mu je vraćena prava namena. On smatra da bi prenamena kampa u velikoj meri smanjila potencijalnu opasnost od nasilja.

Milan Petrović, član IO Srpske stranke Zavetnici, rekao je da je privreda u teškom stanju ali da ova lista ima ideju kako da se kroz tehnološke inovacije pomogne privrednicima da poboljšaju konkurentnost na tržištu. On je kao primer naveo proizvode  pirotskih proizvođača koji imaju oskudna pakovanja pa samim tim, bez obzira na kvalitet ni roba koja se prodaje ne može da bude konkurentna na otvorenom tržištu.  “Sa ovakvim pakovanjem ne možemo biti konkurentni na svetskom tržištu. Bez proizvodnje ne možemo imati realno povećanje BDP-a, jedina prava mera je ulaganje u proizvodnju, tehnološke inovacije sa kojima možemo pratiti ekonomske tokove u svetu i u regionu” – poručio je Petrović.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker