Politika

Lider Srpske desnice, Miša Vacić, posle Kosova i Metohije obišao i Pirot

Gradski odbor Srpske desnice u Pirotu danas je posetio, lider stranke, Miša Vacić. Tim povodom organizovana je konferencija za medije na kojoj se, pored ostalog, govorilo o aktivnostima stranke i aktuelnim dešavanjima na Kosovu i Metohiji.

Predsednik GO Srpske desnice u Pirotu, Milan Petrović, kaže da je Srpska desnica jedna od najaktivnijih opozicionih stranaka i to potvrđuje svojim delovanjem u cilju poboljšanja uslova života građana, prezentacijom srpske kulture, istorije i zaštite životne sredine. Građani prepoznaju aktivnosti stranke i rezultat toga je permanentno učlanjivanje novih ljudi. Opoziciono delovanje nije samo kritika, već ima za cilj konstruktivno delovanje kroz razne aplele i sugestije gradskoj vlasti.

Miša Vacić je istakao da je u Pirot došao sa Kosova i Metohije i prenosi uveravanja da su Srbi na Kosovu i Metohiji jedinstveni u nameri da opstanu uprkos teškim trenucima.

“Narod je dole jedinstven, svi su kao jedan u nameri da opstanu i ostanu sa svojim porodicama da žive na našoj svetoj zemlji, koja je za sve Srbe sveta, a za njih je i dom. Oni na severu nisu ništa prodali, kako mnogi u Srbiji govore, to su krive informacije od defetističkih nevladinih organizacija koje govore da je Kosovo gotova stvar, kao što nije gotova stvar ni Stara planina, niti bilo koji deo Srbije gde postoji neki ekološki problem, ili neki drugi egzistencijalne vrste. Dole su Srbi egzistencijalno ugroženi od strane terorista, vi ste ovde bili ugroženi od bahatih preduzetnika koji su hteli grade minihidroelektrane na Staroj planini. Svaki deo Srbije je za nas u Srpskoj desnici sveta zemlja od Trgovišta do Sombora, ili Subotice”- izjavio je Vacić.

Predsednik Srpske desnice, Miša Vacić, dodao je da njegova stranka ne deluje samo iz Beograda, kao što to čini većina opozicionih stranaka, već je stalno po Srbiji, tamo gde su njeni glasači. Danas je Srpska desnica donirala Narodnoj biblioteci u Pirotu oko trista knjiga, a sa članovima Gradskog odbora posećena su udaljenija sela u kojima su porodicama sa više dece poklonjene knjige i prigodni pokloni.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker