Korona virus

Lekovi i pomoć za meštane svih sela

Pirotski radioamateri i tokom vanrednog stanja pokazali su svoju humanost i društvenu odgovornost dopremajući staračkom i bolesnom stanovištvu pirotskih sela lekove, ali i namirnice. Na desetine sela, od kojih neka po potrebi i po nekoliko puta, ekipe Radio kluba Pirot su obilazile terenskim vozilima i dopremale pomoć najugroženijima. 

-Lekove smo dopremali staračkom stanovništvu u selima Krupac,Veliko Selo, Poljska Ržana, Držina, Petrovac, Gnjilan Mali Suvodol, Ponor, Vojnegovac, Belo Polje, Sukovo, Prisjan, Pasjač, Sinja Glava, Blato, Osmakova, Crnoklište, Rudinje, Ragodeš, Dobri Dol, Nišor, Pakleštica, Bela, Gostuša, Rsovci, Visočka Ržana, Slavinja, Rosomač, Slavinja, Jelovica, Brlog, Dojkinci, Šugrin,  Mala Lukanja, Koprivštica, Pokrevenik… Ovo su sela gde smo najviše vršili distribuciju lekova.U nekim od njih smo doturili i pomoć što Crvenog krsta, što Centra za socijalni rad.

Svakodnevno su tri vozila prelazila po 160 km, kako bi pre policijskog časa dopremili lekove i terapije, meštanima najudaljenijih sela. Izuzetnu  saradnju imali smo sa Apotekarskom ustanovom, konkretno gospođom Zlatom Pejčić, koja je sve narudžbine lekova i terapije prosleđivala nama, radio amaterima, a mi to dopremali ljudima. Zahvaljujem se i kolegama Igoru Rodiju Krstiću i Saši Brankoviću koji su svojim terenskim vozilima učestvovali u ovim akcijama. Gorivo nam je obezbedila lokalna samouprava-kaže Božić za Pirotske vesti.


Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker