Gradska hronika

Krijumčarili i Sadam Huseina

Trojica državljanina Bugarske u Osnovnom sudu u Pirotu osuđena su na po godinu dana zatvora zbog pokušaja krijumčarenja osam državljanina Sirije i četvorice Avganistanaca.

potera_3

Na po godinu dana zatvora osuđeni su državljani Bugarske Božidar Gigov Stojanov, Ivajlo Ivanov Damjanov i Javor Gavrilov Milušev.

Kako se navodi u presudi Osnovnog suda u Pirotu, njima su oduzeti i automobili koji su korišćeni za krijumccarenje ljudi marke “Krajsler”, “Pežo” i “KIA”, kao i novac u iznosu od 100 evra i 22.500 dinara, koji je kod njih pronadjen prilikom hapšenja.

Oni su 20. avgusta 2014. godine pokušali da prokrijumčare osmoro ljudi iz Republike Sirije, Maid Hajiu, Samon Omeru, Mejervan Aliju, Gsan Ahmedu, Šerzda Omeru, Hamza Mohamed Mohmedu, Goda Muhmodu, Moruz Jalodu i četiri državljanima Avganistana Akhtev Komšenvaru, Mohamed Alah Jabakhelu, Sadam Huseinu i Jaz Ahmadu, rečeno je Pirotskim vestima u Osnovnom sudu u Pirotu.

Svoj trojici je presudom Osnovnog suda izrečena mera bezbednosti proterivanja stranca iz zemlje i to na godinu dana od pravosnažnosti presude.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker