Sport

Košarkašice Gimnazijalca članice Druge ženske lige Srbije u košarci!

Ženski košarkaški klub „Gimnazijalac Tigar“ prihvatio je poziv Košarkaškog saveza Srbije za popunu Druge ženske lige Srbije u kojoj će se takmičiti u sezoni 2020/21. Ligu sačinjavaju 12 klubova sa teritorije cele Srbije. Dve prvoplasirane ekipe ostvaruju plasman u viši rang, odnosno Prvu žensku ligu Srbije, dok se dve poslednjeplasirane ekipe sele u niži rang takmičenja.

zenski kosarkaski klub gimnazijalac pirot
 foto – ŽK Gimnazijalac Pirot-saopštenje za javnost

U Beogradu je u „Kući košarke“, pre početka takmičenja održan sastanak lige na kome su ispred kluba prisustvovali Zoran Marković, direktor kluba i Miomir Stanković, sektretar kluba. Na ovom sastanku su između ostalog razmatrane propozicije takmičenja, protokol organizovanja utakmicam, licenciranje ekipa, a usvojen je i kalendar takmičenja… Takođe je na sastanku izvršeno i žrebanje takmičarskih brojeva za novu sezonu. Takmičenje počinje prvog vikenda u oktobru, odnosno 03/04.10.2020. godine, a u ovoj godini će se odigrati i dva kola prolećnog dela prvenstva.
Seniorke „Gimnazijalac Tigra“ će novo prvenstvo početi sa dva gostovanja. U prvom kolu košarkašišice „Gimnazijalac Tigra“ gostuju starom znancu iz Regionalne lige jug, ekipi Sistem 2000 u Smederevskoj Palanci, dok će u drugom kolu gostovati ekipi Topolčanka u Bačkoj Topoli.
Novina u ovoj sezoni je da će se utakmice (ZA SADA) igrati bez prisustva publike zbog aktuelne epidemiološke situacije i uvedenih preventivnih mera Vlade Republike Srbije.
U novoj takmičarskoj sezoni trener Vladica Ranđelov će pored svih košarkašica iz prethodne sezone moći da računa i na Valeriju Ćirić (bek, 170cm, 2004. godište), mladu košarkašicu koja je došla iz Bele Palanke i dve košarkašice niškog Studenta, Stojanović Vanju (centar, 191cm, 2002. godište) i Dinić Janu (krilo, 178cm, 2002. godište) koje će nastupati na „dvojnu“ licencu za ekipu iz Niša i za naš klub.

tekst i foto – saopštenje kluba

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker