Gradska hronika

Kontinuitet kontinuiteta – Pirot nastavlja sa ulaganjima u putnu infrastrukturu

U budžetu grada Pirota, koji je usvojen u decembru 2022. godine, izdvojena su značajna sredstva  za nove investicije u delu putne infrastrukture koje će se realizovati u ovoj godini. Kako je u izjavi za Pirotske vesti rekao, direktor JP za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta, Slaviša Svilarov, i ove godine predstoje brojni poslovi na uređivanju trotoara u ulica, odnosno putne infrastrukture.

“Od planiranih investicija mogu da navedem uređenje kolovoza i trotoara u Ulici Kraljevića Marka, uređenje trotoara u Ulici 6. kolosek, Gradašnički put i rekonstrukciju Ulice Nišavski odred, od Nikole Pašića pa do pijace, odnosno Trga Republike. Samo da podsetim, mi smo uradili ceo projekat od Ulice Nikole Pašića pa do Drugog ringa koji podrazumeva kompletnu rekonstrukciju, a ovo je prva faza tog projekta. S obzirom da su ovi projekti urađeni tokom 2019. 2020. i 2021. godine neophodno je uraditi reviziju u smislu predmera i predračuna, jer smo imali dosta poremećaja na tržištu materijala i energenata. Za neke je istekla i građevinska dozvola pa sada radimo i na tome” – rekao je Svilarov.

On je napomenuo da su budžetom grada izdvojena sredstva za redovno i urgentno održavanje i održavanje nekategorisanih puteva. Taj program se u Preduzeću trenutno radi i biće uskoro predstavljen Gradskoj upravi i dat na usvajanje na Skupštini grada, posle čega će uslediti raspisivanje javnih nabavki, izbor izvođača i početak radova. To je ono što je poznato u ovom trenutku, a kao i svake godine očekuje se prvi rebalans budžeta, obično u februaru ili martu, kada će se dodatna sredstva opredeliti za investicije. Tada će se raditi revizija novih projekta na čiju se realizaciju čeka, sve sa ciljem da se javne nabavke blagovremeno završe i otpočnu konkretni radovi, rekao je Svilarov.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker