Ostale vesti

Konstituisan UO NALED-a. Vladan Vasić ponovo izabran za potpredsednika!

Aleksandar Ružević novi predsednik Upravnog odbora NALED-a

Generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora Aleksandar Ružević imenovan je za novog predsednika Upravnog odbora NALED-a. Za prvog čoveka najvišeg rukovodećeg tela organizacije izabrao ga je novi saziv UO i u naredne četiri godine predvodiće realizaciju strateških ciljeva i prioriteta koje su odredili članovi NALED-a, saopštila je ova poslovna asocijacija.

Za potpredsednike Upravnog odbora izabrani su generalni direktor kompanije Gomex Goran Kovačević ispred privrede, gradonačelnik Pirota Vladan Vasić ispred lokalnih samouprava i Dragana Čukić, član Upravnog odbora ACES, kao predstavnik organizacija civilnog društva.

naled– Velika je čast i odgovornost stati na čelo Upravnog odbora NALED-a, najuspešnijeg poslovnog udruženja u Srbiji, koje je pokretač najvažnijih reformi u poslednjih nekoliko godina. Značajno smo doprineli unapređenju ambijenta za poslovanje i ostvarili velike rezultate poput uvođenja e-građevinskih dozvola, najboljeg plasmana na Doing business listi, usvajanja Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije, jačanja kapaciteta opština za razvoj privrede i privlačenje investicija u pet zemalja jugoistočne Evrope. Od članova novog saziva UO i mene s pravom se očekuje da te rezultate nadmašimo – rekao je Aleksandar Ružević nakon imenovanja.

Prema njegovim rečima, Upravni odbor će se voditi smernicama i reformskim prioritetima koje su izabrali članovi NALED-a, među kojima su suzbijanje sive ekonomije, reforma poreskog sistema i smanjenje parafiskalnih nameta. Cilj je i da NALED nastavi aktivno da radi na smanjenju birokratije kroz pojednostavljivanje i modernizaciju administrativnih procedura, unapređenje uslova poslovanja na lokalu kroz realizaciju Programa certifikacije opština po meri privrede u jugoistočnoj Evropi, kao i na bržem razvoju elektronske uprave.

Aleksandar Ružević diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu i deo je Coca-Cola tima od 1998. Karijeru je gradio vodeći timove profesionalaca na različitim tržištima, od Makedonije do Ukrajine, uvek postižući značajne rezultate i postavljajući nove granice kako u obimu poslovanja, tako i u društveno odgovornim inicijativama kompanije.

Za generalnog direktora Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora postavljen je u avgustu 2015. Član Upravnog odbora NALED-a postao je 2016, a pre toga obavljao je i funkciju predsedavajućeg NALED-ovog Saveza za fer konkurenciju, čije je osnivanje pokrenula kompanija Coca-Cola.

Upravni odbor NALED-a čini pet predstavnika privrede, tri predstavnika lokalnih samouprava i jedan predstavnik organizacija civilnog društva – Aleksandar Ružević, generalni direktor Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora, Goran Kovačević, generalni direktor kompanije Gomex, Stanka Pejanović, generalna direktorka Gorenja, Vojislav Genić, direktor za javni sektor za centralnu i istočnu Evropu SAP, i Vladimir Novaković, generalni direktor Apatinske pivare, zatim Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota, Dušanka Golubović, gradonačelnica Sombora, i Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca, kao i Dragana Čukić, član UO ACES-a.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker