Lokalna samouprava

Konkurs za zamenu kotlova i peći otvoren do 7. jula

U toku je javni konkurs koji grad Pirot sprovodi  u saradnji sa  Ministarstvom  zaštite životne sredine koji se odnosi na sufinansiranje nabavake grejnih tela odnosno  kotlova i peći na pelet sa ciljem da se postojeći uređaji koji koriste ekološki neprihvatljivo gorivo poput ogrevnog drveta, uglja ili lož ulja zamene novim i efikasnijim uređajima koji koriste ekološki prihvatljivije gorivo, pelet. Konkurs je otvoren  do 7. jula a podnosilac prijave  može biti  vlasnik ili korisnik stana koji uz saglasnost vlasnika podnosi prijavu.Dim iz dimnjaka individualnih lozista kao glavni izvor zagadjenja

Gradski energetski menadžer, Bojan Ivković, kaže, da je ove godine interesovanje građana znatno veće u odnosu na prethodnu godinu iako su uslovi konkursa vrlo slični uslovima konkursa koji su se do sada sprovodili u saradnji sa pojedinim Ministarstvima. “Podnosioc prijave može biti  vlasnik ili korisnik stana koji uz saglasnost vlasnika podnosi prijavu, objekat mora biti legalan, poreske i druge obaveze moraju  biti izmirene. To su neki opšti uslovi Maksimalni iznos subvencije je do 140.000 dinara Ili do 50% od vrednosti uređaja” – kaže Ivković.

On podseća da je specifičnost ovog konkursa to što građani nisu uslovljeni izborom  privrednih subjekata odnosno dobavljača, već svaki građanin direktno bira dobavljača ili  trgovca od kojeg uzima predračun. Postupak je brži i operativniji u odnosu na slične konkurse.  Interesovanje građana za zamenu svojih zastarelih uređaja za grejanje je veliko pa u lokalnoj samoupravi očekuju da celokupan  iznos od 2 miliona dinara  bude raspoređen građanima po ovom konkursu.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker