Kultura

Koncert klasične muzike Uroša Dojčinovića i Viktorije Kulikovske

Koncert klasične muzike “Od Hendla do Geršvina” održan je sinoć na lenjoj pozornici Doma kulture. Pred okupljenom  publikom nastupili su poznati srpski gitarista, kompozitor, pedagog i publicista Uroš Dojčinović i njegova koleginica iz Ukrajne, Viktorija Kulikovska.  DSC00868
Uroš Dojčinović već godinama nastupa u Pirotu, ali ovo je drugi njegov nastup u okviru programa Pirotskog kulturno-sportskog leta.

– Naš repertoar čine dela starih majstora, mi smo to nazvali “Muzika od Hendla do Geršvina”, izvodimo i kompozicije koje nisu u neposrednoj vezi sa našim instrumentima,  poput Rahmanjinova, Šopena, Džordža Geršvina, a tu su uvrštene i kompozicije namenjene ovim instrumentima, a to je muzika mediterana, muzika Španije, Južne Amerike, repertoar je blizak svakome, zato nije potebno neko posebno predznanje da biste uživali u ovoj muzici – kaže Dojčinović.

DSC00832

Viktorija kulikovska sa Urošem sarađuje već 15 godina. Drugi put je u Srbiji, a pre nekoliko dana nastupala je sa svojim solističkim repertoarom na festivalu “Vrnjci” u Vrnjačkoj banji.

– Ovde sam prvi put, Pirot je lep grad. Sa Urošem sarađujem mnogo godina, razmenjujemo znanja i iskustva i nastupamo zajedno u Srbiji i inostranstvu, sami ili sa našim zajedničkim repertoarom. Klasična muzika je posebna, očaravajuća. Često kažem jedna gitara zvuči sjajno, a dve još bolje – izjavila je Viktorija Kulikovska.

DSC00875

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker