Gradska hronika

Komunalac obezbedio 100 tona soli za ovogodišnju zimsku sezonu, u čišćenju pomažu i meštani sela

,JP Komunalac za zimsku sezonu nabavio je ukupno oko 100 tona soli, kazao je novinarima direktor ovog preduzeća Boban Tolić. Ove godine u čišćenju smetova Komunalcu će pomagati i meštani pojedinih sela koji poseduju adekvatnu mehanizaciju, imaju registrovane firme i najbolje poznaju teren pa će po potrebi biti angažovani kako bi pomogli čišćenje seoskih puteva, posebno ka zabačenim selima poput Cerev Dela i drugih. U Gornjem visoku pomagaće i mehanizacija i ljudstvo Šumskog gazdinstva, kazao je Tolić.

-Mi u ovom trenutku imamo oko 100 tona soli i 200 kubika rizle. Računamo da će to biti dovoljno, najave su da će zima biti blaga ali ćemo videti, u svakom slučaju za nekoliko dana može da se dobije nova količina, ali zasad na lageru imamo te količine i sa njima ulazimo u zimsku sezonu. Na putevima ka selima Gornjeg visoka ugovorili smo posao sa Šumskim gazdinstvom koje je radilo u nedelju, njihova mehanizacija je gore na terenu tako da nema praznog hoda i brže intervenišemo. Takođe, firma PP “Šumski ogrev” održavaće relaciju Prisjan-Kamik-Cerev Del. Na taj način imaćemo ljude koji su spremni da reaguju u svakom trenutku, koji odlično poznaju teren i imaju adekvatnu mehanizaciju-kazao je Tolić.

Osim pomenutih, prilikom pojave smetova biće angažovane i firme “Saša Rangelov” i SR “Piksi”, kako bi se u najkraćem mogućem roku smetovi raščistili i putevi bili prohodni.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker