Gradska hronika

Komunalac nastavlja sa ozelenjavanjem grada – uskoro još 500 novih sadnica

Svake godine radnici JP “Komunalac” zasade veliki broj novih stabala na mnogo lokacija u gradu, pa će tako biti i ove godine. Direktor “Komunalca”, Boban Tolić, kaže da već u petak, 19. novembra, stiže prva isporuka od 150 sadnica, a preostala količina od 350 sredinom iduće nedelje. Sadnja bi trebalo da bude završena za petnaestak dana.

“Ove prve sadnice od 150 komada finansira lokalna samouprava, to je iznos od oko milion dinara, a ono ostalo, oko 350, iz naših sredstava. Gledaćemo da to u narednih petnaestak dana završimo. Da li treba da kažem da je to 500 novih izvora kiseonika i da mi na tome radimo godinama. U jednoj godini smo zasadili 900, prošle godine 450, sve iz najbolje namere da ulepšamo grad, pročistimo vazduh, a onda na početku i na kraju dolazi molba da te sadnice poštujemo” – kaže Tolić.

Tolić je dodao da je sadnja stabala korisna stvar, ali i da je reč o poslu koji podosta košta, s obzirom da je mnogo toga poskupelo. Poskupele su i sadnice, kaže Tolić, tako da neke kvalitetnije vrste koštaju pet, šest pa i sedam hiljada dinara.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker