Lokalna samouprava

Komisija zasedala, čeka se saglasnost na Prostorni plan grada Pirota

Prostorni plan grada Pirota, kao jedan od krovnih dikumenata za razvoj grada, dostavljen je Ministarstvu građivinarstva, saobraćaja i infrastrukture u oktobru prošle godine. Očekivalo se da će se nadležna komisija resornog ministarstva sastati pre isteka 2020. godine, kako bi dala saglasnost na Plan, i da na sednici Skupštine, na Dan grada, ovaj važan dokument bude usvojen. Komisija pri Ministarstvu građevine održala je onlajn sednicu ovih dana, odnosno 25. januara, kaže, direktor Javnog preduzeća za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta, Slaviša Svilarov.

“Prethodnih dana dobili smo primedbe i sugestije članova komisije za planove pri Ministarstvu gređevinarstva. Mi smo dali svoje mišljenje i odgovor. Neke primedbe smo prihvatili, neke smo odbili, jer smatramo da nisu realne i ne odgovaraju stanju na terenu. Verujem da ćemo uspeti da se uskladimo i da ćemo posle ove sednice komisije u najskorijem roku dobiti saglasnost, i to je poslednji korak pre usvajanja Plana na sednici Skupštine grada. Verujem da ćemo stići da na februarskoj sednici, konačno, usvojimo Prostorni plan grada Pirota.”- kaže Svilarov.

Plan generalne regulacije Zavojsko jezero će vrlo brzo biti na javnom uvidu. Trebalo je da počne javni uvid, ali prema mišljenju lokalne komisije za planove neophodno je bilo obaviti dodatna usaglašavanja i eventualne korekcije. Očekuje se da se ovaj Plan uskoro nađe na javnom uvidu i to je drugi, vrlo važan, dokument koji će se ove godine usvojiti, dodao je Svilarov.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker