Sport

Kari Pešić u Šarenici na RTS-u: Najponosniji sam na KONTINUITET pirotske košarke koja obeležava 70 godina

Svetislav Kari Pešić u gostovanju u Šarenici, na RTS-u, gde je predstavljena monografija o 70 godina pirotske košarke, autora Bobana Mitića, kazao je govoreći o pirotskoj košarci da je najponosniji na kontinuitet košarke u Pirotu. Naredne nedelje se inače obeležava 70 godina košarke u Pirotu.

-Kontinuitet je veoma važan i mi to imamo. Važnije od titula je da imate kontinuitet i da deca u Pirotu igraju košarku ali i druge sportove-istakao je Pešić.

svetislav kari pesic pirot

Pešić je podsetio i da je na osvajanje svetske titule u Bormiu tadašnja mlada reprezentacija Jugoslavije krenula upravo iz Pirota, tačnije sa Stare planine, Planinarskog doma, gde su organizovane pripreme legendarne reprezentacije kojima su prisustvovale košarkaške legende poput Divca, Radje, Djordjevića i mnogi drugi.

O monografiji je govorio njen autor Boban Mitić koji je istakao da Pirot možda trenutno nema vrhunske igrače, ali da je Pirot uvek imao vrhunske trenere.

Pešić je govoreći o predstojećoj Olimpijadi, na pitanje novinara da li će se Nikola Jokić odazvati pozivu, kratko prokomentarisao da je Jokić na spisku.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker