Lokalna samouprava

Karavan biciklista na putu od Soluna do Beča prolazi danas kroz Pirot

Grad Pirot i Biciklistički klub Bike M iz Pirota organizovaće u četvrtak doček karavana biciklista koji pod nazivom  ” We bike for Europe-Bicikliramo za Evropu-Karavan kroz Srbiju” na putu od Soluna do Beča prolaze i kroz naš grad. U pitanju je organizacija karavana biciklista koji idu od Soluna kroz našu zemlju, do Beča( istovremeno drugi karavan polazi iz Holandije i ide do Beča-gde je se sreću oba karavana).

Karavanom se obeležava početak Evropske nedelje sporta, koja počinje 23.09.2018.godine. Karavan će proći kroz Dimitrovgrad, Pirot, Niš, Veliko gradište, Beograd, Novi Beograd, i Zrenjanin. U svim navedenim gradovima organizovaće se doček biciklista koji su krenuli od Soluna put Beča.

Cilj karavana je promovisanje aktivnog i sportskog života, jačanje svesti o vožnji bicikla, ali i socijalna inkluzija kroz sport i fizičku aktivnost. Pored toga, cilj je i da se promoviše bicikl kao održivo transportno sredstvo.

U Pirotu je planiran doček biciklista na prigodnom štandu koji će biti postavljen za tu priliku, u četvrtak, 06.09.2018.godine, od 13.00 h do 14.00h, ispred Doma kulture. Planirano je da bicikliste dočekaju predstavnici grada Pirota i lokalni biciklistički klub Bike M. Na štandu će biti organizovano druženje, podela biciklističkih rekvizita, majca,  i takođe planirano je obraćanje za javnost, kako samih aktera karavana-internacionalnih biciklista, tako i predstavnika grada Pirota.

Grad Pirot poziva građane-zaljubljenike u biciklizam da sa svojim biciklima dođu ispred Doma kulture, da pokažemo da u Pirotu ima biciklista i da svi zajedno podržavamo akcije koje su usmerene ka poboljšanju zdravlja naših građana, ka zaštiti životne sredine, smanjenju saobraćajnih gužvi većem korišćenju bicikla za rekreaciju, sport, odlazak na posao i u školu. Dajmo doprinos smanjenju emisije štetnih gasova u atmosferu, čuvajmo životnu sredinu, budimo odgovorni prema sebi i budimo fizički aktivni.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker