Foto vestLokalna samouprava

Kanjon Jerme prerasta u srpski centar porodičnog avanturističkog turizma (FOTO GALERIJA)

Danas je u kanjonu reke Jerme, u organizaciji Udruženja “Avanturistička mreža” iz Sukova, organizatora izuzetne manifestacije “Outdoor fest Jerma” održana porodična šetnja Specijalnim rezervatom prirode Jerma u kojoj je najmlađi učesnik imao svega dve godine, a najstariji 78. Ovaj dogadjaj zapravo je “zagrevanje” u okviru programa Aktivne porodice. Ovaj program održavaće se svakog drugog vikenda. Inače, ovogodišnje izdanje “Outdoor fest Jerma” se održava od 15. do 20. avgusta i već sada je veliko interesovanje.

Po rečima predsednice Avanturističke mreže Jelene Đorđević, porodičnom šetnjom je obeležen simbolično Evropski dan parkova.

Kanjon reke Jerme
foto – Igor Đorđević

-S obzirom na aktuelnu situaciju imali smo ograničen broj učesnika-kaže Đorđevićeva i dodaje da su svi učesnici, među kojima je najmlađi imao dve godine, a najstariji 78, sa sobom poneli prelepe utiske. U toku šetnje učesnici su rešavali edukativni upitnik “Potraga za eko trofejem” i na taj način istraživali i učili nove stvari o biljnom i životinjskom svetu i načinima zaštite prirode. Didaktički materijal za rad sa učesnicima u prirodi obezbedjen je od strane upravitelja Specijalnog rezervata prirode “Jerma”-kaže Đorđevićeva za Pirotske vesti.

Treće po redu izdanje sve posećenijeg “Outdoor fest Jerma”  održava se od 12. do 16. avgusta. Interesovanje je već sada veliko a prijava će biti moguća do 1. avgusta.

[Best_Wordpress_Gallery id=”11″ gal_title=”Kanjon Jerme”]

Više od 20 aktivnosti, za sve uzraste

Petodnevni program u kanjonu reke Jerme, na Vlaškoj, Greben i Ruj planini obuhvata više od 20 različitih aktivnosti u prirodi, kao i brojne kulturne i ekološke programe. Učesnici festivala, u skladu sa svojim sposobnostima, sami biraju aktivnosti u kojima žele da učestvuju, a organizatori nakon toga kreiraju njihov lični program sa tačno utvrđenom satnicom. Cilj ovakvog načina kreiranja programa je poštovanje kapaciteta zaštićenog prirodnog dobra, kao i komfora, želja i sposobnosti svih učesnika. Sve aktivnosti realizuju licencirani vodiči, treneri i instruktori, uz dežurstvo Gorske službe spasavanja Srbije.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker