Sport

Kako su Pirot i legendarni Dragan Nikolić postali svojevrsna prekretnica u karijeri velikog Radomira Antića!

Pirot, pirotski Radnički i legenda pirotskog sporta, Dragan Nikolić, predstavljali su svojevremeno prekretnicu u razvoju karijere legendarnog Radomira Antića, jednog od najboljih srpskih fudbalskih trenera koji je nažalost preminuo pre dva dana. Naime, Antić je, uz posredovanje legende Dragana Nikolića i na inicijativu Vujadina Boškova, u kultnoj pirotskoj kafani “9. mezeta” potpisao  ugovor za Real Saragosu, koju je vodio upravo Boškov. Antić je tada nastupao za ekipu Fenerbahčea, a tim potpisom, karijeru je nastavio u Španiji gde je ostavio neizbrisiv trag. Kako je i sam Antić svojevremeno izjavio u intervjuu Politici, ugovor je potpisao na blanko salveti u kafani. Ostalo je istorija. 

Poznati sportski novinar Boban Mitić, dugogodišnji dopisnik Sportskog žurnala,  kaže za Pirotske vesti da je ogroman doprinos transferu Radomira Antića u Saragosu dao upravo legendarni tvorac pirotskog fudbalskog čuda – Dragan Nikolić, tada direktor “Prvog maja”.

-Osim što je bio zaslužan za stvaranje pirotskog fudbalskog čuda u to vreme, Nikolić je bio izuzetno cenjen i poštovan kao funkcioner zbog čega su stalni gosti našeg grada bile legende poput Miljana Miljanića i mnogi drugi. Definitivno je pokojni Nikolić imao veliki uticaj i u ovom transferu koji se pokazao kao prekretnica u izuzetnoj karijeri Radomira Antića-kaže Mitić za Pirotske vesti i dodaje da je u to vreme kafana “9 mezeta”, kod Ganče, bila središte okupljanja svih ljudi koji su nešto značili u Pirotu u to vreme, posebno iz sfere sporta, ali i estrade i drugih oblasti.

Sportski novinar Borivoje Petrović kaže za Pirotske vesti da je priču o tome kako je došlo do potpisivanja ugovora na kafanskoj salveti čuo lično od pokojnog Nikolića.

-Imao sam privilegiju da tu anegdotu čujem lično od Dragana Nikolića, čoveka čiji je značaj za razvoj pirotskog sporta, posebno fudbala, zaista neprocenjiv. Kasnije je u svom intervjuu Politici to pomenuo i sam Antić i potvrdio ovu neverovatnu priču-kaže Borivoje Petrović, novinar Regionalne TV Pirot.

Radomir Antić je pre dva dana preminuo nakon kraće i teške bolesti, u svojoj 71. godini. Počast velikanu odala je FIFA, mnoge fudbalske legende poput Ikera Kasiljesa i mnogih drugih, a španska Marka je objavila naslovnu stranu sa slikom Radomira Antića i velikim naslovom “Radomire, volimo te”. 

Jovan Loki Stanković na vest o smrti Radomira Antića: Odlazak velikog trenera – tužan dan za srpski i evropski fudbal

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker