Sport

Jovan Loki Stanković na vest o smrti Radomira Antića: Odlazak velikog trenera – tužan dan za srpski i evropski fudbal

Poznati internacionalac, naš sugrađanin Jovan Loki Stanković, u izjavi za Pirotske vesti kazao je da je odlazak legendarnog trenera Radomira Antića veliki gubitak za srpski ali i evropski fudbal. Stanković, koga sa Antićem vežu karijere u Španiji, gde su obojica ostavili neizbrisiv trag, kaže za Pirotske vesti da je zadnji put legendarnog trenera sreo oktobra meseca prošle godine i dodaje da je od Antića, kao uostalom i mnogi drugi naši fudbaleri, dobio mnogo dragocenih saveta koji su mu značili tokom karijere. Od Antića su se na twiteru na svojim zvaničnim nalozima oprostili brojni španski fudbalski klubovi u kojima je ostavio neizbrisiv trag, poput Atletika Madrida, Selte, Barselone, ali i španske fudbalske legende poput Ikera Kasiljesa, legendarnog golmana, kapitena kraljevskog kluba Real Madrida, Serhia Ramosa, Fernanda Toresa, čuvenog španskog sportskog lista – Marka i mnogi drugi. Među klubovima koji su uputili saučešća porodici i oprostili se od velikana su i engleski Luton i turski Fenerbahče.Od Antića se oprostila i FIFA uz podsećanje da je reč o treneru koji je Srbiju odveo na Svetski kup 2010. godine u Južnoj Africi.


-Nažalost, nikada me nije trenirao, bilo je želje sa njegove strane da me dovede u Atletiko dok je bio njihov trener, ali se klubovi nisu dogovorili. Mnogo puta smo igrali jedan protiv drugoga i kada je bio u Atletiku, Ovijedu, Barseloni. Dok sam igrao u Atletiku stalno sam sa mojom porodicom boravio u njegovom domu i dobijao mnogo dragocenih, zlata vrednih saveta. Zadnji put sam ga video u oktobru na aerodromu. Izgledao je dobro, tako da me ova vest zaista zatekla. Ogroman je to gubitak za srpski, ali i evropski fudbal-kaže Stanković za Pirotske vesti.

Od Antića su se na društvenim mrežama, uz reči najiskrenije zahvalnosti, oprostili između ostalog i na zvaničnom twiter nalogu Atletiko Madrida, uz reči: “Živećeš zauvek u našim srcima. Počivaj u miru”..

1977-78 sezonunda Çubuklu’yu terleten ve kazandığımız şampiyonlukta önemli rol oynayan eski oyuncumuz Radomir Antic’in vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Huzur içinde uyu Radomir Antic ? pic.twitter.com/YbY6IawWrY

— Fenerbahçe SK – ?#EvdeKal (@Fenerbahce) April 6, 2020

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker