IT

Kako do zarade na društvenim mrežama?

Piroćanac Jovan Nikolić, jedan je od najboljih stručnjaka za društvene mreže u ovom delu Srbije, a na društvenim mrežama ga prati preko 40.000 ljudi. Jovan je inače po obrazovanju elektroinženjer, a radi kao profesor matematike. Kako kaže za PV, društvene mreže sve su popularniji vid zarade među mladima, međutim, mnogo je zabluda koje prate ovakav vid zarade, pre svega, da se do zarade putem društvenih mreža, odnosno digitalnog marketinga dolazi lako.

Ovo je po Nikolićevim rečima samo jedna od brojnih predrasuda, a istina je potpuno drugačija, reč je o grani koja se menja gotovo na dnevnom nivou, pa osim 24-časovnog prisustva na mrežama, da bi se došlo do zarade na ovaj način, neophodno je na dnevnom nivou pratiti sve novine koje se stalno dešavaju u ovoj grani.

-Koncept koji ja trenutno radim jeste dropšiping, gde nema velikih ulaganja, sve je praktično obezbeđeno, ti si zapravo neka vrsta posrednika koji uz pomoć društvenih mreža spaja kupca i prodavca i uzimaš procenat za svoj rad-kaže Nikolić.

Kako prepoznati prevaranta na društvenim mrežama?

Po Nikolićevim rečima, na društvenim mrežama ima mnogo raznih prevaranata koji su vrlo kreativni u pronalaženju načina da ostvare svoje zamisli, odnosno da prevare ljude. Dok god postoji želja za brzom i lakom zaradom, dotle će postojati i takvi ljudi. Konkretno, čak petnaestak profila postoji sa mojim imenom i prezimenom koji su lažni. Svi profili koji nude brzu i laku zaradu, svi profili koji su novootvoreni i pokušavaju da vam nude brda i doline, u svim tim slučajevima treba biti krajnje oprezan-kaže Nikolić.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker